Bissen vald som hedersmedlem!

På VSK Bandys årsmöte under onsdagskvällen höjde Karl-Erik Eckemark rösten under punkten ”Övriga frågor” och föreslog att årsmötet skulle rösta in Mathias ’Bissen’ Larsson som hedersmedlem efter sina insatser dels på bandyplan för VSK Bandy men kanske framförallt kring sitt arbete om hjärnforskningen och Bissen Brainwalk. Det blev ett enhälligt beslut att Bissen skulle bli hedersmedlem. – Jag är oerhört rörd och tacksam, sa Bissen efter röstningen.

De flesta kanske känner till Mathias vid smeknamnet Bissen och han engagemang kring Bissen Brainwalk. Under 2014 genomfördes 20 aktiviteter runt om i Sverige och under 2015 siktar man på ännu fler. Tillsammans har bandyfans, spelare, klubbar och massa andra samlat in runt tre miljoner kronor sedan det hela sattes igång.
Bissen är aktuell med att ha dragit ett stort lass kring ”Rädda Krillan”, Köpings bandyplan, där han använt parollen ”Tillsammans”, och just tillsammans lyckades man just rädda Krillan där vi i vinter fortsätter att se barn och ungdomar åka skridskor.

Efter årsmötet är Bissen överväldigad och säger såhär:
– Jag fick meddelande från Karl-Erik på min födelsedag i söndags och jag förstod inte innebörden utan fick ringa till Gisela Stockhaus och fråga om det verkligen var sant. Jag har inte förstått det för än nu. När de sen säger att det är ett tiotal personer genom tiderna som blivit hedersmedlemmar så blir jag ännu mer rörd och hedrad.

Vad har VSK betytt för dig?
– VSK har betytt oerhört mycket för mig sedan jag blev sjuk 2010. Allt från att anordna Bissen Brainwalk, ha loggan på tröjorna och bjudit in mig till matcher. Det känns overkligt att kolla på spelare som spelat här så som Ola Johansson, Micke Carlsson och Pelle Fosshaug, jag var ju inte i närheten av dem ute på planen. Att man ändå kan bli hedersmedlem på grund av det man gjort efteråt är jag oerhört hedrad för.

– Micke Carlsson fick hålla i mitt ben idag för att tårarna skulle hålla sig borta, jag grät faktiskt igår kväll när jag tänkte på det här. Det har varit och är en tuff väg, jag mår väldigt dåligt emellanåt men en sådan här grej får en att må bra. Det är VSK som lärt mig allt kring målbilder och sikta mot nya mål hela tiden, det hag jag jobbat med sedan jag blev sjuk. Jag har otroligt mycket att tacka klubben, VSK Bandy har gjort mig till den jag är idag.

Bissen fyllde 40 år i söndags och har efter det varit på en liten semester med frun på Smögen.
– De senaste 10 åren hag jag haft tre stroke, en hjärnblödning, frontalkrock och dödsfall i familjen. Jag har sagt att efter 40 måste det vända. 40-årsdagen i söndags var helt underbar, sedan var det fantastiska dagar på Smögen med min fru och sedan komma hem till det här idag, nu har det vänt. Det blir bra efter 40.

VSK Bandy säger stort grattis till Mathias Bissen Larsson!

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555