Bittert slut för Damlaget

Det var en jämn och tuff match som spelades i Västerås på söndagseftermiddagen när avgörandet om vilket av de två grönvita lagen som skulle ta sig till kvartsfinal

Matchen började i ett lugnt tempo där båda lagen kände på varandra inledningsvis. Första målet kom i den 30:e matchminuten när Hammarbys Karolina Kitti och Malin Helgman kom två mot en och Malin kunde slå in bollen när målvakten Isabelle Larsson blev överspelad.
Halvtidsresultat: 0-1

Den andra halvleken blev betydligt öppnare än den första. Drygt sju minuter in i halvleken kvitterade Västerås Malin Kuul på hörna. Västerås fortsatte att trycka på och Hammarby tog timeout i den 72:a minuten. Tre minuter senare tog gästerna tillbaka ledningen efter bolltapp på egen planhalva av VSK:are. Maja Odén fick in kvitteringen till 2-2 i den 85:e minuten, resterande minuter av matchen blev en jakt där Hammarby jagade mål och VSK försvarade detsamma. Men i den 92:a minuten kunde Sara Adolfsson sätta 2-3 för Stockholmslaget vilket tar de till slutspel och för VSKs Damlag är det nu färdigspelat för säsongen.
Slutresultat: 2-3

Mål för VSK Bandy Dam
Maja Odén 1 mål
Malin Kuul 1 mål

Assist för VSK Bandy Dam
Ulrika Fröberg 2 assist

Mål för Hammarby
Malin Helgman 1 mål
Olivia Dahlsten 1 mål
Sara Adolfsson 1 mål

Assist för Hammarby
Karolina Kitti 1 assist
Hanna Lundborg 1 assist

Hörnor
VSK Bandy Dam 7
Hammarby IF 6

Utvisningar
VSK Bandy Dam: 3×10
Hammarby IF: 1×10

Matchens lirare
Malin Kuul

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555