Carlsson: Bästa matchen på försäsongen, hittills.

Det blev seger för VSK i träningsmatchen mot Villa Lidköping på fredagskvällen med 6-4, efter en väldigt bra första halvlek av det Grönvita gänget. Villa kämpade sig upp till 3-3 i mitten av den andra halvleken men två snabba VSK mål gjorde att gapet blev för stort för Villa som försökte men inte lyckades komma ikapp. Efter matchen var huvudtränare Michael Carlsson nöjd med vad laget presterade.

 

Hur tycker du att ni genomförde matchen som helhet?
– Vi gör en riktigt bra match. Vi tar tag i matchen från början och äger den från start. Sätter fart på vårat spel och gör det riktigt bra.

I första halvlek förde VSK spelet mest hela tiden, men i den andra kom Villa in i matchen mer. Vad är skillnaderna mellan de två halvlekarna?
– Så kändes det också. Vi spelade på rättvända spelare under hela första halvlek och kom i bra lägen hela tiden. I andra halvlek började vi också bra, sen kom vi in i en period där vi spelade oss själva i situationer så de fick tryck på oss och då blev vi straffade direkt.

Att ni spelade er själva i svåra situationer, vad beror det på?
– Vi blev lite trötta under en period i andra halvlek, sen är det ett invant mönster som vi försöker nöta bort. Vi kom in i en sån period. Vi pratade om det efter matchen och tar lärdom av det.

Sex mål framåt och sex olika målskyttar, är det positivt eller negativt?
– Det är positivt. Det är många som deltar i anfallen och många som drar så att andra kan komma i bra lägen. I anfallet efter kan det vara tvärtom, han som fick bollen i det tidigare anfallet öppnar istället en yta för nån annan, och det är så vi vill ha det.  Vi vill vara giftiga i 90 minuter.

Det blev även mål på både fasta situationer och spelmål, något som ni tar med er antar jag?
– Ja det gör vi. Det är skönt när vi börjar sätta lite fasta situationer och sen tycker jag att vi har några fantastiska anfall som det blir mål på och flera som det inte blev mål på. Vi börjar komma mycket rätt i våra positioner, så det känns som att vi är riktigt på gång.

Är det er bästa match såhär långt på försäsongen?
– Ja det är det, sett till helheten. De andra matcherna har vi varit bra periodvis men nu tycker jag att vi gör en stabil match under 90 minuter. Vi gick upp i ledning, vi tappade lite och vi fick lära oss att studsa tillbaka. Vi lärde oss mycket den här matchen, det är mycket positivt som vi tar med oss härifrån.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555