Carlsson efter dubbelmatcherna: En bra helg.

Det har varit några intensiva träningsveckor för VSK Bandy, som i helgen avrundades med två matcher, och två vinster. Bollnäs fick se sig slagna med 7-5 och Finland med 6-5. Michael Carlsson är nöjd efter de båda matcherna: – Det har varit en bra helg för oss.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Två matcher på två dagar, hur ser du på de båda matcherna?
– Vi är inne i en intensiv träningsperiod, så vi var inte riktigt fräscha och pigga. Det var inget glimrande spel. Men jag tycker att det är skönt att när vi gör de saker som vi har i vårt spel så har vi chans att vinna matcher även fast allt inte går som på räls. Vi har stark karaktär och moral på laget. En målmedveten grupp som vet vad de vill, det är härligt att jobba med dem.

Det var en udda motståndare här på söndagseftermiddagen, hur var det att möta Finland?
– När jag mötte Finland med landslaget som spelare så var det alltid såna här matcher. De är bra på skridskorna, skjuter bra och de brukar oftast spela lite småfult. Exakt så blev det idag. Det gäller att spela i sin takt och ta matchplanen igenom 90 minuter. Jag tycker inte att vi kommer igång riktigt i första halvlek, men i andra halvlek varvade vi upp och kunde avgöra matchen.

Du säger att ni är inne i en intensiv träningsperiod, hur länge kör ni med på med den?
– Vi trycker på nu på måndag och tisdag också, sedan blir det helledigt från träning i fem dagar. Efter det kommer det bli mer vässande på detaljer i spelet, vara mer fräscha, pigga och rappa. Vi ska spela Svenska Cupen om knappt tre veckor, det är där vi siktar in oss på först, att göra en bra insats då.

Såhär långt är ni obesegrade i träningsmatcherna, är det viktigt?
– Det är både skönt och viktigt. Vi älskar att vinna och det är lättare att träna när man vunnit, samtidigt som vi får självförtroende av det. Jag vinner gärna så mycket som möjligt.

Ni har en rätt bred trupp vilket kommer resultera i att du behöver ställa över några spelare varje match. Har du fått någon klarhet i hur det kommer att se ut redan nu, efter de här träningsveckorna och träningsmatcherna?
– Alla spelare jag har i truppen ser spännande ut, jag kan inte önska mig något mer än vad jag har i truppen. Det är klart att det är några bra spelare som kommer att få stå över när vi kommer dit. Men vi är väldigt proffsiga i sådana lägen och alla kommer att få spela under säsongen. Samtidigt, blir det skador i truppen så kommer spelaren få hinna läka klart fullt ut innan vi plockar in denne i träning och match igen, så det är bra att ha en stor trupp.

Klicka här för att läsa matchreferatet Västerås SK – Bollnäs GIF 7-5
Klicka här för att läsa matchreferatet Västerås SK – Finland 6-5

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555