Carlsson efter träningsmatchen: Lite hafsigt i första halvlek.

VSK vann träningsmatchen mot Sirius med 9-2 (3-2) efter att ha klivit ifrån målmässigt i den andra halvleken. Simon Jansson presenterade sig rejält för hemmapubliken med sitt hattrick och sin assist.
Michael Carlsson var nöjd med nyförvärvet efter matchen: – Han gjorde flera fina saker på offensiv planhalva i andra halvlek.

 

MichaelCarlsson1
Michael Carlsson

Första träningsmatchen avklarad och det blev seger med 9-2 vad säger du såhär efteråt?
Det är skönt att vara igång. Jag tyckte att det var lite hafsigt i första halvlek, i andra kom vi in bättre i positionerna så det såg bättre ut då. I det stora hela såg det ut som det brukar göra vid första träningsmatchen på säsongen. Jag blir glad när vi vinner, sen blev siffrorna ganska stora. Vi fick göra några fina mål och sprida ut målskyttet lite, skönt att vara igång.

Vad berodde det på att det såg hafsigt ut i första halvlek, var det fel på inställningen på laget?
– Nej, det var ingen inställningsfråga, utan tvärtom egentligen. Alla vill så mycket och vill få ut mycket energi, så det blir nästan att alla åker och jagar boll istället för att vara strategiska och bygga upp vårt spel utifrån så som vi vill spela.

Nyförvärvet Simon Jansson stod för tre mål och en assist, vad säger du om hans insats?
– Tycker att det var samma med Simon, att han ville visa mycket i den första halvleken. Han kom bättre i sina positioner i andra halvlek och då fick vi bättre och klarare lägen och då blev även Simon vassare. Han gjorde flera fina saker på offensiv planhalva i andra halvlek, vi kommer att se mer från Simon framöver.

Även nye andremålvakten Filip Mörkdal, som är junior, fick hoppa in med 20 minuter kvar av matchen, var det ett planerat målvaktsbyte?
– Det var planerat men jag sa inget till Filip för än en bit in i andra halvlek. Vi vill få igång alla att spela, och Filip gör sitt första år med oss nu. Han är en ung målvakt, och gjorde det bra när han kom in och fick göra några räddningar och känna på hetluften.

Ny match redan på tisdag då VSK Bandy åker till Sandviken. Är tankarna där redan nu?
– Nej, nu ska vi träna först imorgon (måndag), sen åker vi upp till Sandviken på tisdag. Det är skönt att det är igång med matcher, så man får lite referenser på vad vi gör bra, på vad vi behöver jobba mer på och vad vi behöver utveckla. Så det ska bli kul att åka upp till Sandviken.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555