Carlsson inför Kalix: “Vi har en uppgift kvar den här veckan”

På fredagskvällen tar VSK Bandy emot Norrbotten-gänget Kalix. VSK siktar mot två poäng genom att spela sitt eget spel. – Vi har en uppgift kvar den här veckan och det är att göra en bra insats mot Kalix, säger Michael Carlsson inför matchen.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

För Kalix har det varit en turbulent vecka. I tisdags beslutades det att hemmamatchen mot Broberg/Söderhamn som skulle spelas på onsdagen skulle flyttas, till Uppsala. Den matchen vände man ett 1-3 underläge till seger 7-4, ett styrkebesked. Nu väntar Mesta Mästarna på bortais.
– Kalix är ute på en turné nu. Uppsala igår och sedan två matcher i Västerås i helgen med start imorgon mot oss. När man är ute på turné så svetsas man samman. Dessutom fick de ett bra resultat senast som stärkt deras självförtroende och mod. Vi har en tuff motståndare att möta imorgon.

Efter matchen mot Kalix väntar ett två veckors VM-uppehåll inför slutskedet av Elitserien och stundande slutspel. – Vi ska spela vårt spel och få igång det ordentligt. Vi vill vinna och ta två poäng för att ha en bra känsla inför fortsättningen.

Motståndarna
Gästande Kalix jagar en plats i första hand i ”ingenmansland”, plats 9-10 i Elitserien då man slipper kvala sig kvar. Upp till IFK Kungälv på säker mark på plats 10 har man fem poäng. I försvarslinjen har man landslagsmannen Olov Englund som styr det mesta när det gäller försvarsspelet, framåt är det Johan Sundqvist som leder den interna skytteligan med sina 11 mål. Kalix har gjort näst minst spelmål av alla Elitserielag med sina 41 spelmål, VSK står på 93. – Kalix är ett skridskostarkt lag som orkar köra i 90 minuter och krigar alltid.

Statistiken
I första mötet den här säsongen vann VSK med 4-0 i ett regnigt Kalix. Förra säsongens möte i Västerås slutade i 9-2 seger för Grönvitt.

Skador
Jonas Nilsson missar matchen pga. sjukdom. Aksel Ekblom är ljumskskadad och Max Mårtensson står över matchen.

Matchfakta
När
: Fredag 22 januari 19.00
Var: ABB Arena Syd
Domare: Daniel Labe, Per Jakobsson, Matthias Öhrn, Tommy Svensson
Hur: Se matchen på plats eller följ live på VSK Bandys facebook-sida här >>>
Skador/sjukdom i truppen: Jonas Nilsson (Sjuk), Aksel Ekblom (Skadad)

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #7 Jacob Bucht, #23 Jesper Norrman, #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Stefan Lindgren

VSK_Logga_555