Carlsson inför sin första match som tränare!

Imorgon, torsdag, väntar första träningsmatchen för säsongen för VSK och den första matchen för nye tränaren Michael Carlsson. – Det känns bra! Vi har kommit en bra bit på bara 6 träningspass.

Jenisej är regerande ryska mästare och ett av världens bästa bandylag, trots det räds inte Carlsson de ryska björnarna.
– De har ett väldigt bra lag självklart, men det har vi också. Vi tävlar på lika villkor, sen är det klart att det är inspirerande med att möta ryska mästarna i första matchen.

Michael Carlsson jobbar med att ändra spelet för VSKs del och han hoppas se tendenser av det redan imorgon.
– Fokus hos oss kommer att göra de saker vi tränat in på den här korta tiden, men att vi inte har för stora krav på den här första matchen. Allt kommer inte att sitta till 100%, men jag vill gärna se intentioner på de saker vi pratat om. Men i övrigt ska vi spela kravlöst och avslappnat.  

Efter det första ispasset sa Carlsson att han redan då började prata om det nya sättet att spela, och han är nöjd över responsen från laget.
– Det är kloka spelare som vill lära sig något nytt mot det de gjort tidigare. Jag brukar säga till dem att vissa spelare spelar på samma vis en hel karriär. Det kommer att ta ett tag innan det sitter i ryggmärgen, men till slut ska det bli en naturlig del i vårt spel. Som sagt, just nu sitter det inte helt, men vi jobbar vidare och för varje träning som går blir det mer och mer klart för spelarna.

 

Matchen spelas alltså imorgon, torsdag, i ABB Arena Syd. Matchstart 19.10, FRI ENTRÉ! Varmt välkomna!

Då det är marknad på Rocklunda i helgen är den stora parkeringen avstängd, samt den mindre vid Swedbank Park längs med Vasagatan. Vi hänvisar till parkeringen söder om ABB Arena Syd samt parkeringen vid Bombardier.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555