Carlsson inför sista omgången: – I idrott kan allting hända

På tisdagskvällen avgörs sluttabellen för Elitserien när VSK Bandy åker till Stockholm för att möta Hammarby IF. Vid vinst eller oavgjort är seriesegern säkrad, vid förlust så har Villa Lidköping en liten chans att ta sig förbi. – I idrott kan allting hända, media har redan målat upp att vi vunnit serien. Vi är fast beslutsamma att vinna matchen imorgon, vi leder med två poäng inför matchen och vill behålla det försprånget, säger Michael Carlsson inför matchen.

MichaelCarlsson1
Michael Carlsson

Det är fritt inträde på Zinkensdamms IP så det förväntas storpublik, men även ett stort gäng VSK:are åker upp till Stockholm inför avgörandet. – Det är klart att man blir inspirerad när det är mycket folk på läktarna. Vi ser fram emot matchen och stödet från de VSK:are som åker upp.

Det brukar vara frejdiga matcher lagen emellan och Carlsson tror på liknande matchbild imorgon.
– Jag tror att det kommer bli en fartfylld match mellan två bra lag. Vi vill spela vårt spel och Hammarby sitt så det kommer bli en kamp.

Motståndarna
Hammarby ligger på en femteplats och kan inte klättra uppåt i tabellen. Veckan före VM deklarerade klubben att man sparkar dåvarande huvudtränaren Magnus Brodén, senare under veckan gjorde man klart med förre storspelaren Stefan X:et Erixon och Anders Östling. I sina inledanden två matcher har det blivit förlust hemma mot Bollnäs och borta mot Broberg/Söderhamn. Nu väntar alltså VSK på hemmaplan i den sista omgången inför slutspelet. – Jag har ingen kommentar till deras tränarbyte. Jag fokuserar på mitt lag och min förening.

Skador
Max Mårtensson och Oscar Gröhn står över även tisdagens match. Janne Rintala fick känning i ljumsken senast och står över matchen. Tillbaka i laget är då Aksel Ekblom och Jesper Norrman.

Matchfakta
När
: Tisdag 16 februari 19.00
Var: Zinkensdamms IP
Domare: Mikael Hillerius, Hans Hellgren, Mattias Morberg, Håkan Birgersson
Hur: Se matchen på plats eller följ den på vår facebook-sida >>>
Skador/sjukdom i truppen: Max Mårtensson (Skada), Oscar Gröhn (Skada), Janne Rintala (Skada)

Truppen
#13 Andreas Bergwall
#37 Aksel Ekblom, #4 Anders Bruun #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #9 Jonas Nilsson, #14 Patrik Sjöström, #23 Jesper Norrman, #83 Emil Juhlén (J)

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Stefan Lindgren

VSK_Logga_555