Carlsson: – Självklart går vi för vinst

Om några timmar är det dags för säsongens andra träningsmatch, nu mot Sandviken på bortaplan. Michael Carlsson har framförallt tagit med sig bitar från andra halvlek mot Sirius i söndags till dagens fight.Vi korrigerade lite i halvtid och blev mer synkade under andra halvlek senast mot Sirius.

 

MichaelCarlsson1
Michael Carlsson


Hur går tankarna inför SM-finalreprisen mot Sandviken?
– Det är kul att komma upp och möta Sandviken, det är tidigt på säsongen men det brukar bli bra matcher mellan lagen. Det är nog lite ringrostigt för båda lagen med matchtempo, passningar osv. allt i spelet sitter väl inte än, så det kan bli lite hawaiibandy. Vi vill komma in i vårt spel och vårt flow så fort som möjligt och det kommer nog vara bättre idag än mot Sirius.

Vad tar ni med er från matchen i söndags mot IK Sirius?
– Vi lärde oss ganska mycket i den matchen, om vi jämför första halvlek och andra halvlek. I första var vi väldigt sugna att sätta igång säsongen och det är härligt att se, men vi gjorde lite fel saker. Det korrigerade vi i halvtid så det såg bättre ut i andra halvlek, vi var mer synkade. Det är det vi tar med oss.

Vad är viktigast i träningsmatch, resultat eller prestation?
– Jag vill att vi ska göra en bra match rent spelmässigt, att vi sätter de saker vi sagt. Oavsett om vi möter Sandviken i fia med knuff eller bandy så är det inget av lagen som vill förlora. Självklart går vi för vinst.

Hur ska ni handskas med Sandvikens offensiv med Christoffer Edlund, Erik Pettersson och Patrik Nilsson längst fram?
– Dels har vi ett bra försvar själva och ska spela så offensivt som möjligt, så att deras offensiv inte kommer till så mycket. Helt enkelt försöka äga bollen och styra spelet mer än Sandviken.

VSK Bandy ställer upp följande i SM-finalreprisen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun #37 Aksel Ekblom
#47 Jacob Bucht, #15 Oscar Gröhn
#90 Janne Rintala, #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken:
#30 Filip Mörkdal (mv), #5 Magnus Joneby (K), #9 Jonas Nilsson, #83 Emil Juhlén, #23 Jesper Norrman

Matchen liverapporteras med alla mål på VSK Bandys facebooksida, klicka här.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555