Carlsson: – Vi gav bort matchen

Det blev förlust på Sävstaås mot Bollnäs för VSK med 6-2 efter både slarv och lite för enkla mål bakåt.
Michael Carlsson sammanfattar matchen ganska kort. – Bollnäs vann rättvist idag. Vi kommer inte upp i den nivå vi behöver ha för att vinna och det är det som gör att Bollnäs vinner.

MichaelCarlsson1

Michael Carlsson

Matchen sköts upp från fredag till lördag pga. kyla, men det var riktigt kallt även på lördagseftermiddagen. Kvicksilvret hade sjunkit till -15,7 vid matchstart och det snöade matchen igenom, något som påverkad spelet för båda lagen. – Det var rejält studsigt och Bollnäs hanterade det bättre än oss. Vi skulle ha spelat enklare och när vi försökte få till vårt spel hackade det rejält. Vi är riktigt besvikna.

I halvtid stod det 3-2 till Hälsingelaget men i andra halvlek drog man ifrån på slutet. Flera av målen tillkom efter slarv från VSK, något som blev avgörande i matchen. – Jag tycker att de tre första målen kom till efter slarv. Vi skulle ha spelat enklare i de situationerna men man vill vara kall i vissa lägen och försöka spela sig ur situationerna som vi brukar göra, men med det här underlaget så är det betydligt svårare.  Vi kladdade till det för mycket för oss själva helt enkelt.

Det var VSKs andra förlust på bortaplan under säsongen men det hjälper föga då man är missnöjda efter matchen. Michael Carlsson avslutar samtalet med att enkelt konstatera att man gav bort matchen. – Vi kunde gjort bättre än vi gjorde, vi gav liksom inte oss själva chansen. Vi gav bort matchen.

 
Läs intervju med Anders Bruun efter matchen här >>>
Läs matchreferat från Bollnäs – VSK här >>>

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555