Chans till revansch för VSK redan imorgon | Jesper Jonsson inför Frillesås BK

Efter gårdagens förlust mot AIK laddar VSK om för att åka ner till Frillesås och hämta två poäng. – Det är bara att släppa det som varit och blicka framåt nu, säger Jesper Jonsson.

Under måndagskvällen spelade VSK hemmamatch mot AIK, en match som AIK vann med 7-2. Det var den första matchen för Västerås efter tio dagars uppehåll på grund av sjukdomar i truppen. Med lite annorlunda förutsättningar krigade Sportklubben på under 90 minuter men det räckte ändå inte till mot ett skickligt AIK.

– Det var en svår match att spela, vi kämpade på men det märktes att vi inte spelat match på ett tag. Nu har vi en match i kroppen och så gott som alla spelare tillbaka i truppen. Det är bara att släppa det som varit och blicka framåt nu, säger Jesper Jonsson.

Märks det tydligt att det var ett tag sedan ni spelade match?

– Ja, det känns att timingen inte sitter riktigt lika bra och det kan bli lite ryckigt och slarvigt i spelet. Men det är inget att skylla på heller, det gäller för alla som spelar att ta för sig och jobba hårt tillsammans, säger Jonsson.

Imorgon står Frillesås för motståndet och det är också en av de framflyttade matcherna. Den skulle egentligen spelats förra tisdagen 14 december. Frillesås har spelat 14 matcher och befinner sig på plats 13 i tabellen med nio inspelade poäng. Deras senaste match var i lördags mot Rättvik som de förlorade med 8-4. Västerås SK är sjua i tabellen med 14 poäng inför morgondagens match.

– Jag förväntar mig en annan typ av matchbild imorgon med mer kontringsspel och längre bollar. Det är viktigt att vi är väldigt disciplinerade, täta i defensiven och spelar enkelt. Vi måste åka ner och göra jobbet, kriga hårt och hjälpa varandra helt enkelt. Sen blir det kul med utematch, det har varit lite kallare nu så förhoppningsvis kommer det vara bra is, säger Jonsson.

E L I T S E R I E N H E R R
Frillesås BK – Västerås SK
Onsdag 22 december 19:00
Sjöaremossen

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors