Charlotte Selbekk till Västerås SK!

För drygt en månad sedan vann Charlotte Selbekk SM-Guld med Kareby, nu lämnar hon klubben som hon representerat i tre säsonger och skriver på för Västerås SK. – Det känns mäktigt, säger Charlotte i första intervjun som VSK:are.

charlotte_selbekk_final_555

Charlotte, i vitt och blått, under SM-Finalen tidigare i år.

Varför väljer du att byta klubb här och nu?
– Jag känner att jag vill testa något nytt, att komma till ett nytt lag och kanske få en ny roll. Men också att lära känna nya människor. Jag har haft det väldigt bra i Kareby så det är inget fel därifrån utan det är mer jag själv som vill testa något nytt.

Varför väljer du just VSK?
– Jag känner att det är en klubb för framtiden. VSK har väldigt många bra unga spelare, men även ett gäng äldre. Jag tror att vi kan göra det riktigt bra redan kommande säsong.
VSK har ett lag som kommer vara bra länge och jag känner att jag vill vara med och starta den här resan.

Johan Hedfors har nämnt att du vill spela med din landslagskompanjon Lene, var det en bidragande anledning att det blev Västerås?
– Verkligen. Vi pratade om det när vi spelade VM i vintras och hon är en stor bidragande anledning att jag kommer till Västerås. I övrigt känner jag inte så många av spelarna, det är Matilda Plan som jag känner lite. När jag var upp till Västerås för ett tag sedan så träffade jag några i laget, så det ska bli kul att lära känna nytt folk.

Klubben verkar göra en satsning nu och du är det första nyförvärvet, hur känns det?
– Det känns mäktigt. Kul att få vara första nyförvärvet och att vi kommer att satsa framåt.

När flyttar du till Västerås?
– Jag bor i Vänersborg nu och tar studenten i sommar. Efter det kommer jag att flytta hem till Norge ett tag och sen packar jag med det jag ska ha och kommer till Västerås i augusti.JohanHedfors_296

Kommentar från tränare Johan Hedfors:
– Jag är jätteglad över det här. Charlotte slutade tvåa i skytteligan efter Matilda Plan, är regerande svensk mästare och tog VM-brons för Norge i vintras. Det är roligt att hon vill komma hit och spela med oss. Vi väntar faktiskt på fler ja-svar från spelare, så det kan hända lite grejer framöver.

Som du själv nämner, nu har du ettan och tvåan i skytteligan i ett och samma lag. Vad säger du om det?
– Det gör de helt enkelt att det finns fler målskyttar och det är alltid häftigt att bredda målskyttet. Det blir än jobbigare för motståndarna att hålla koll på flera spelare. Charlotte är ung och slutar snart gymnasiet, så jag hoppas att hon kommer att trivas här i Västerås. Hennes önskan var att spela med Lene Aamodt, som hon spelar i landslaget med.

Övrigt i dambandysverige så pratas det väldigt mycket om spelarflyttar just nu. Hur ser du på det?
 – Det har väl varit en lite oro den senaste tiden. Skutskär har blommat upp och rycker i halva Sandviken AIKs lag och det ryktas om ryska spelare till flera lag i serien. Men det känns som vi ligger i täten just nu. Vi vill befästa tredjeplatsen och sikta uppåt!

 

 

Vi säger varmt välkommen till Västerås SK, Charlotte Selbekk!

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555