Christoffer Fagerström sista pusselbiten för Västerås SK Bandyklubb

Bandyns svar på Robert Lewandowski är klar för VSK Bandy. – Det är här vi vill vara framöver, säger nyförvärvet Christoffer Fagerström.

VSK tar nu fart för att nå den absoluta sportsliga toppen inom bandyn igen. Efter flera års mycket hårt arbete med att bygga upp klubben både organisatoriskt och ekonomiskt igen är det nu dags att ta nästa steg med kommande treårsplan som redan är igångsatt. Företag och privatpersoner har under kort tid verkligen visat med handling att klubben har en stor plats och betydelse med sin helhet för Västerås som stad och bandyn i stort.

VSK Bandy har skrivit ett tvåårsavtal tillsammans med Christoffer och parterna kommer tillsammans hitta en helhetslösning för både honom och frun kommande två år för att sedan kunna utvecklas tillsammans över längre tid. Familjen har verkligen berättat hur man önskar ha det, något som passar in perfekt med VSK som klubb. Efter många samtal och flertalet möten så känns detta helt rätt för VSK och familjen Fagerström att ingå ett avtal. Man spelar inte bandy i VSK om inte helheten finns på plats och det är något som båda parter lägger stor vikt vid.

– Det känns otroligt inspirerande och VSK har onekligen ett väldigt intressant lag, där man gjorde bra ifrån sig redan ifjol. Västerås är en storstad som jag ser fram emot att komma till och det känns som en väldigt bra miljö att hamna i. Historiken i klubben talar för sig själv, säger Christoffer Fagerström.

– Jag hade ett väldigt bra första möte med Ted (Andersson), Micke (Carlsson) och Anders (Bruun) där både jag och frun kände att det är här vi vill vara framöver. Bemötandet var oerhört proffsigt där vi hade samsyn kring den sportsliga biten, det handlade mer om det civila för mig och Erica (Crona Fagerström, fru) där vi båda vill utvecklas vid sidan om isen. Det var den stora pusselbiten som föll på plats när vi satt ned med VSK, säger Christoffer Fagerström.

Som en av Sveriges mest framgångsrika klubbar, alla kategorier, är det viktigt att alltid ligga i framkant sportsligt. Christoffer är en person och spelare som klubben kan ha mycket nytta av i många avseenden. Som spelare tycker vi att han påminner om fotbollens Robert Lewandowski med sin fysik, styrka och karisma både på och utanför planen. Christoffer har bestämt sig att göra precis allt han kan för att vinna tillsammans med klubben.

– Vi får in en väldigt bra karaktär i laget som har spetsegenskaper i sin skridskoåkning och kraftfullhet, och som vi tror kommer passa in bra i den här gruppen. Christoffer är en bra människa och har ett bra driv att vilja utvecklas framåt, säger VSK Bandys huvudtränare Michael Carlsson.

Fans, medlemmar, publik, partners, ledare, barn och ungdomar får ytterligare en spelare att se upp till och lära av. Tillsammans vet vi att hårt arbete från hjärtat varje dag på alla positioner i klubben är nyckeln till vinster på och vid sidan av isen.

En videointervju med Christoffer Fagerström kommer under kvällen.

För intervjuer
Kontakta VSK Bandys kommunikationsansvarige Dan Kiwii Persson
076-89 13 763, dan.persson@vskbandy.se