Dam: Damlaget laddar för en tuff bortamatch

Efter några veckors uppehåll drog VSK Bandy Dam igång matchandet i tisdags hemma mot Hammarby IF. VSK vann matchen och är fortsatt obesegrade efter sju matcher, nu väntar en tuff bortamatch mot Söråkers IF. – Har vi rätt inställning kan det bli bra, säger Johan Hedfors inför matchen.

johanhedfors_296

Johan HedforsDamlaget vann hemmamatchen mot Söråkers IF i mitten av december (3-1) och nu väntar bortamatchen.

– Det blir tufft på många sätt. Dels är det en lång bussresa, liten plan att spela på och också så är det alltid tufft att spela mot Söråker. Jag har stor respekt för deras kampande och det har de kryddat med några ryskor. Vi kan inte tro att vi bara ska åka och hämta poängen, det gäller att vi förbereder oss på bästa sätt och har rätt inställning.

Matilda Plan gjorde comeback i tisdagens match hemma mot Hammarby IF (5-2) efter att ha missat hela säsongen fram till dess på grund av skada.

– Hon ger oss ytterligare en dimension och ännu mer fart. Dessutom är hon ett defensivt vapen i sitt hårda hemåt jobb.

Matchbilden tror Johan kommer bli liknande som i hemmamatchen mot Söråker, fysiskt och stängda ytor i mitten.

– De kommer nog att täta i mitten och ha jättefokus på Malin Persson. Men det kan bli jobbigt för dem, har de för stort fokus på Malin så kommer Matilda att få ytor. Malin och Matilda har fått leka med tillsammans på träning nu och när de hittar varandra så är det ganska svårt att få styrning på dem, säger Hedfors och fortsätter.

– Vi får se upp för Söråkers snabba omställningar, de bryter gärna på egen planhalva och sedan kör deras ryskor full fart.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555