Dam: ”Dra nytta med vårt sätt att spela” | VSK ställs mot AIK

Första toppmatchen för säsongen väntar när damlaget på onsdagskvällen tar emot AIK på hemmaplan. – Jag vill se att vi är på plats rent inställningsmässigt och är redo för kamp från start, säger Olle Wiberg inför matchen.

Fem matcher in i serien toppar VSK Elitserien Dam med fem vinster, 45 gjorda mål och endast sex insläppta mål. Nu väntar en riktig toppmatch när tredjeplacerade AIK står för motståndet.

– Det känns jättebra att få bli testade fullt ut vart vi står just ni i offensiven och defensiven. På pappret har AIK tillsammans med Villa Lidköping de starkaste trupperna.

Vad säger du om AIK?
– De har ett jättebra lag med en hel del ryska influenser. Samtidigt är de ganska nykomponerade och det kan vi förhoppningsvis dra nytta av med vårt sätt att spela och att vi har kommit längre i vår process.

Det brukar ofta bli tajta och tuffa matcher mellan VSK och AIK, något Olle Wiberg förväntar sig även imorgon.

– AIK spelar en aggressiv bandy när det gäller intensiteten, de spelare inte fult men aggressivt och det är vi väl förberedda på. AIK har många spelare som varit med väldigt länge och som vet vad som krävs i de här typerna av matcher.

Hur har ni pratar inför den här matchen?
– Vi behöver steppa upp lite rent noggrannhetsmässigt. Vi kommer att bli straffade på ett helt annat sätt på våra egna misstag imorgon mot tidigare matcher. Jag vill se att vi är på plats rent inställningsmässigt och är redo för kamp från start. Vi ska fokusera på våra grejer.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 6
Västerås SK – AIK
Onsdag 9/12 19.00
ABB Arena Syd

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Skaffa grundseriekortet och välj VSK Bandy som din favoritklubb – då går 100kr till VSK Bandy!

Följ matchen på Bandygrytan.se >>>

Matchen spelas utan publik.

Dan Kiwii Persson
Foto: Jako Keric