Dam: Elitserien spelas med sex lag

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté (TK) har beslutat att Elitserien kommer att spelas med sex lag säsongen 2016/17.

I slutet av augusti valde både AIK och Skirö att hoppa av spel i Elitserien. En förfrågan gick ut till åtta Allsvenska lag för att fylla de vakanta platserna.

– Inget av dessa åtta Allsvenska lag har anmält intresse för spel i Elitserien och därför har TK beslutat att Elitserien spelas som en trippelserie med sex lag, säger Micke Eriksson på Bandyförbundets tävlingsenhet till svenskbandy.se.

Det innebär att TK även tagit beslutet att inga SM-kvartsfinaler kommer att spelas i vinter. Lag 1-4 går direkt till semifinal medan lag 5-6 har spelat klart för säsongen. Seriesegrarna i de två Allsvenska serierna är kvalificerade för spel i Elitserien säsongen 2017/18.

Tävlingskommittén har nu uppdragit tävlingsenheten att skapa spelprogram utifrån följande serieindelning:

Elitserien: Hammarby IF, Kareby IS, IFK Nässjö, Sandvikens AIK, Söråkers IF, Västerås SK.

Allsvenskan Norra: Kalix Bandy, Grycksbo IF, Härnösands AIK, Umedalens IF, Skutskärs IF, Söråkers IF U, Bollnäs TH, Uppsala BoIS.

Allsvenskan Södra: Villa Lidköping BK, Mölndal Bandy, Hammarby IF U, AIK?, Västerstrands AIK, Tranås BoIS, Sunvära SK, Skirö AIK.