Dam: Elitseriepremiär mot Hammarby IF

På onsdagskvällen drar Elitserien igång för VSK Bandy Dam när man åker till Stockholm för att möta Hammarby IF, ett lag man kräver revansch ifrån efter semifinalförlusten i World Cup. – Mycket revanschlusta, säger Johan Hedfors.

JohanHedfors_296

Johan Hedfors

 

Som vanligt är försäsongen lång men nu är vi äntligen framme vid dagen innan premiären av Elitserien för VSK Bandys damlag. För motståndet står Hammarby IF som även de förstärkt från föregående säsong. AIK Dam la ner sin verksamhet och flera av spelarna har gått över till Hammarby IF.

– Första målet i matchen kommer bli väldigt viktigt. Det gör att det andra laget automatiskt kommer kliva upp lite grann. Sedan kommer det bero en aning på isen, regnar det så är det inte omöjligt att det blir mållöst. Dessutom är det två landslagsmålvakter mot varandra.

Under försäsongen har VSK jobbat med att få ihop laget och den spelidé man har, något som gått bra men man har inte nått ända fram än.

– Det har varit många tankar, funderingar och kanske framförallt förväntningar på oss själva. De nya spelarna har varit lite frustrerade att det inte gått lika lätt som tidigare där de spelade i lag som spelat ihop i flera år, här har vi bara varit ihop i några månader.

Hammarby IF spelade oavgjort sin premiär som spelades i helgen, borta mot NT Bandy. Därav tycker Hedfors att pressen ligger på Hammarby.

– Känns som att vi slår ur underläge, trycket ligger på Hammarby då de är favoriter till SM-Guldet och tappade poäng i premiären. Vi kan åka upp och spela avslappnat och jag hoppas att vi får hoppa på Zinkensdamm för fjärde året i rad.

Matchen drar igång 19.00 och kan följas på Elitrapport.se.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555