Dam: Fördel VSK i semifinalserien mot Sandvikens AIK

Damlaget vann en tät första semifinal mot Sandvikens AIK med 5-3 efter bland annat tre mål av Matilda Plan. Nu kan man avgöra på hemmaplan om en vecka. – Jag såg bara när alla andra jublade, säger Malin Hedfors om det sista avgörande målet.

MalinHedfors_296

Malin Hedfors

Det började tungt för VSK. Sandviken tog ledningen i den andra minuten när Michelle Löfblad sköt in 1-0 på en hörna. Sandviken var det lag som tog ledningen matchen igenom och VSK lyckades inte få övertaget, förrän i slutet på matchen.

– Det var extremt jämnt. Vi kom inte riktigt in i första halvlek som vi ville och Sandviken låg hela tiden ett mål före. Rent viljemässigt vann Sandviken den första halvleken, men vi kom igång i andra halvlek och kvitterade och gick förbi.

Tränare Johan Hedfors tryckte inför matchen på att det var laginsatsen som ska ta laget till Tele2 Arena, något som alltså inte riktigt stämde i början på matchen.

– När vi inte kommer igång spelmässigt blir det svårt. Men när vi väl kommer in i det och känner oss trygga, då är vi riktigt bra. Inför den här matchen var jag personligen väldigt nervös, vi vill så mycket. Men just nu känns det mest kul.

Semifinalserien spelas i bäst av tre matcher och VSK kan alltså avgöra om en vecka, fredagen 17/3 19.00.

– Det känns jäkligt kul med hemmaplan och vi hoppas att det kommer mycket publik.

Pressen ligger på Sandviken om man vill ha en chans att ta sig till final, så några ändringar tror Malin att vi får se nästa fredag.

– Sandviken lär ändra på någonting ändå, men bara vi hittar vårt spel och vår trygghet så. Vi kan vara lite trögstartade ibland men hittar vi det så blir vi ostoppbara.

Matchen avgjordes helt i den 92:a minuten när VSK fick ett frislag vid det egna båset. Matilda Plan la bollen till rätta, laddade bössan och drog till. Trots att målvakten inte stod långt utanför mållinjen så seglade bollen in över henne och segern var ett faktum.

– Jag såg faktiskt inte att bollen gick i mål, jag såg bara när alla andra jublade och då kom segervrålet.

Semifinal två spelas fredagen 17/3 19.00 i ABB Arena Syd. Varmt välkomna ner och stötta laget fram till final!

1-0 (2) – Michelle Löfblad (Olga Bogdanova) Hörna
1-1 (21) – Matilda Plan (Straff)
2-1 (25) – Emma Ahlander (Michelle Löfblad) Hörna
——————————————————————–
2-2 (52) – Malin Persson (Matilda Plan)
3-2 (60) – Olga Bogdanova (Michelle Löfblad)
3-3 (68) – Linda Lohiniva (Charlotte Selbekk)
3-4 (77) – Matilda Plan (Malin Persson)
TIMEOUT (83) – Sandvikens AIK
3-5 (92) – Matilda Plan

Hörnor
Sandvikens AIK: 7
VSK Bandy Dam: 7

Utvisningar
Sandvikens AIK: 4×10
VSK Bandy Dam: 1×10

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555