Dam: Fortsatt serieledning efter bortavinst mot SAIK!

VSK tog på lördagen sin fjärde raka seger i Elitserien då man bortaslog Sandvikens AIK i Göransson Arena. Första halvlek ägdes nästan helt av VSK och Matilda Plan som efter drygt åtta minuter fick chansen från straffpunkten. Inget misstag av Matilda och 1-0 till VSK. Mindre än en minut senare gjorde hon även 2-0 till VSK och efter ytterligare fyra minuter hade Matilda fixat hat trick! Därefter kom SAIK tillbaka något och gjorde både 1-3 och 2-3 på knappt två minuter. Det blev lite nerv i matchen ett tag innan matchens lirare, Matilda Plan gjorde 4-2 till VSK. I slutet av halvleken fick VSK två utvisningar men resultatet stod sig tiden ut.

I andra halvlek kom ett nytt piggare SAIK ut på planen samtidigt som VSK på kort tid fick sin tredje utvisning. Lite tyngre nu för VSK då SAIK reducerade till 3-4. Malin Kuul kunde efter 66.46 i lugn och ro prickskjuta in en hörna. Skottet gick rätt upp i nättaket, helt otagbart för målvakten i SAIK. Därefter började SAIK jobba sig ikapp i målprotokollet. Lagen följdes åt upp till 6-6 med mindre än tio minuter kvar av matchen men den som startade målskyttet fick även avsluta det. Matilda Plan gjorde 7-6 till VSK med mindre än sju minuter kvar. Matildas femte mål i matchen! Resultatet stod sig tiden ut och VSK fortsätter att ligga i topp i Elitserien!