Dam: Förväntningarna på Damlaget inför lördagens match

Det blev vinst borta mot Hammarby IF i Elitseriepremiären i onsdags, nu väntar Sandvikens AIK på hemmaplan för VSK Bandys Damlag. Avslag 15.00 imorgon, lördag. – Förväntningarna på oss, säger tränare Johan Hedfors inför matchen.

Det blev seger för fjärde året i rad på Zinkensdamm i onsdags och laget fick som de ville, hoppa på Zinken vid vinst.

– Allas insats var på topp i onsdags. Det infann sig en skön känsla i omklädningsrummet efter matchen och den känslan vill vi kunna ta med oss under resten av säsongen.

Nu väntar Sandvikens AIK i ABB Arena Syd i säsongens första hemmamatch.

– Helt annat motstånd än sist och nu ligger förväntningarna på oss. Vi vill plocka med oss känslan att vi är täta bakåt och spelar tillsammans, ingen vinner en match själv.

Sandvikens AIK har fått in ett gäng nyförvärv, däribland ett par ryskor som kan hota VSK med sin skridskoåkning.

– Sandviken har ett bra hörnskytte och snabba skridskoåkare. Ger man ryskorna för stort utrymme så åker de slalom igenom oss, viktigt för oss att hålla laget intakt. Sen spelar Sandviken väldigt tufft och hårt så vi måste hålla huvudena kalla.

Laget får fortsatt klara sig utan Matilda Plan som skadade sig under måndagens träning.

– Jättetråkigt, hon har en dimension som ingen annan har hos oss. Även om Malin Persson är riktigt bra så har Matilda vissa saker som ingen annan har. Samtidigt får vi bygga på det vi åstadkom i onsdags, vi kör i princip samma lag som då.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
VSK_Logga_555