Dam: Historisk säsong till ända

Damlaget förlorade SM-finalen mot Kareby IS med 1-3 och tar en silvermedalj efter en historisk säsong.

Matchen inleddes med två lag som tydligt ville säkra defensiven och inte gå bort sig. Efter 25 minuter fick Kareby en vänsterhörna som Johanna Gustavsson sköt in efter lite bollstuds fram och tillbaka. Fyra minuter senare fick VSK en straff, en straff som Matilda Plan tog hand om men Karebys målvakt Ellen Ahrnberg räddade. Fem minuter innan halvtidsvilan fick VSK en andra straff, Malin Persson tog hand om den men skött bollen tätt över ribban.
Halvtidsresultat: 0-1

VSK pratade om att pressa högre upp i banan för att stressa Kareby och andra halvlek inleddes bra. Men efter dryga halvtimmen kom Karebys Camilla Johansson runt på vänsterkanten och satte 0-2 efter isen. Fem minuter senare fick VSK sin tredje straff i matchen och den här gången var Matilda Plan stensäker och sköt in VSKs första finalmål på damsidan. Efter reduceringen till 1-2 tog VSK över spelmässigt och var nära mål ett par gånger, men när Camilla Johansson satte 1-3 på liknande sätt som hennes 0-2-mål tog luften slut för Grönvitt som inte orkade hämta ikapp underläget.
Slutresultat: 1-3

En historisk säsong med förstaplats i Elitserien och en finalplats är över, vi vill passa på att tacka alla fans som tog sig till Tele2 Arena och sjöng matchen igenom. Vi förlorade finalen men vann läktarkampen.

0-1 (25) – Johanna Gustavsson (Hanna Dahlström)
MISSAD STRAFF (30) – VSK Bandy Dam
MISSAD STRAFF (41) – VSK Bandy Dam
———————————————————————-
0-2 (62) – Camilla Johansson (Lovisa Brantzing)
1-2 (67) – Matilda Plan (Straff)
1-3 (77) – Camilla Johansson (Hanna Dahlström)
TIMEOUT (79) – VSK Bandy Dam

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Stefan Borg

VSK_Logga_555