Dam: Inför seriepremiären

Imorgon inleds Elitserien för damer och VSK Bandy Dam åker till Stockholm och Zinkensdamm för att möta Hammarby IF, ett lag som man tampats rejält med de senaste åren.

JohanHedfors

Johan Hedfors

Då är det äntligen dags för seriepremiär för er del, hur laddad är du Johan Hedfors?
– Jag är otroligt förväntansfull, det ska bli riktigt roligt. Är glad att de har hunnit fixa isen på Zinkensdamm så att vi kan spela imorgon.

Med sju spelare ut från förra säsongen pga. klubbyten och uppehåll och sex spelare in så kan man kort säga att det är stor spelaromväxling. Tytti Segerman (senast från Haparanda Tornio BF) blev klar så sent som idag, fredag, när de sista övergångspapprena skickades in. Dock är hon en aning skadad och kommer sitta på bänken i morgondagens premiär och i mål står då Isabelle Larsson.

Man möter Hammarby i premiären, ett lag som blivit en riktig antagonist de senaste säsongerna om kampen kring slutspelsplatser. Hur går tankarna inför imorgon?
– Vi är faktiskt obesegrade på Zinkensdamm och det vill vi fortsätta vara. Det känns som att vi har en bredare spets än Hammarby. Vi hoppas att isen är tillräckligt bra för att vi ska kunna spela så som vi vill. Jag tror att vi kommer fixa det här.

Alla damklubbar har kommit fram till en ny utformning av seriespelet, som nu heter Elitserien och där sju lag huserar. Utöver VSK och Hammarby spelar också AIK, Kareby IS, IFK Nässjö, Sandvikens AIK och Söråkers IF där.
– Det är lite synd att det bara blir sju Elitserielag, men det funkar ju ändå. Vi hör hemma här i Elitserien och om tre-fyra år så ska vi ta oss till final om vi får behålla våra spelare. Vi har många unga tjejer som tar kliv hela tiden.

Vilka blir era viktigaste nycklar imorgon?
– Vi har en trygghet i vårt försvarsspel över hala planen, alla vet vad man ska göra. Det gör utrymme för alla spelare att hitta på egna saker när vi väl har bollen. Det är viktigt att alla har samma helhetssyn på planen, vilket är jättesvårt, men jag tror att vi är på god väg dit. Alla har sin roll, alla är viktiga. Jag längtar otroligt mycket efter morgondagen.

 
Matchen startar 12.00 på lördag, klicka här för liverapport >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555