Dam: Inför VSK Bandy Dam – Söråkers IF

I Elitseriepremiären blev det vinst borta mot Hammarby IF på Zinkensdamm med 5-2. Det gör att laget är fortsatt obesegrade på Zinkensdamm. Nu väntar första hemmamatchen för säsongen och det är Söråkers IF som kommer på besök. – Vi ser fram emot matchen som blir en otroligt viktig match. Det är ett lag vi kommer tampas med i mitten av tabellen, säger Johan Hedfors.

Söråkers IF kom tvåa i Damallsvenska grundserien Norr och tog sig vidare till Damelit där man slutade sist. I kvartsfinal åkte man ut mot HaparandaTornio med totalt 4-8 över två matcher.

JohanHedfors

Johan Hedfors

En vecka sedan seriepremiär och vinst mot Hammarby, hur har träningsveckan här emellan varit?
– Det är klart att det är roligt att det är igång. Alla har varit friska hela veckan och det börjar märkas att serien är igång. Nu är det mer träning på fasta situationer och detaljer i spelet.

I premiären stod nyförvärvet Linda Lohiniva för alla fem mål, vad säger du om hennes premiär?
– Hon kom in i ett riktigt flow. Hon gjorde fem mål på fem olika sätt. Kul att hon kom igång ordentligt.

Nu väntar alltså Söråkers IF i hemmapremiären, är det ett lag ni måste vinna över?
– Det är ett lag som vi kommer tampas ordentligt med, helt klart. Det blir en väldigt jämn match imorgon. Vi har ett litet övertag efter att vi vann mot dem i World Cup, innan det hade vi inte vunnit på flera år.

Hur vill Söråker spela bandy?
– Deras spel bygger mycket på att de försöker vårda bollen. De ha några landslagsspelare, mycket handlar om att sätta dem i bra lägen. De har jobbat på bra i flera år och har fått behålla i princip samma lag i 4-5 år.

Mot Hammarby IF var Tytti Segerman, målvakt, skadad och stod över. Hur är det med henne skada?
– Tytti är hel och kommer att stå i mål imorgon.

Vad blir viktigast för er imorgon?
– Det viktigaste är att vi fixar defensiven. Vi får inte ”bli för långa” som man säger. Vara täta och nära inpå deras viktigaste spelare. Det kommer att bli jobbigt imorgon, men det måste vi förvänta oss i alla matcher. Fullt fokus i 90 minuter.

 

Varmt välkomna ner till ABB Arena Syd på lördagseftermiddagen.
Avslag 17.20, fri entré!
Matchen startar 17.20 på lördag, klicka här för liverapport >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555