Dam: Laget får klara sig utan supertalangen

Ikväll drar Elitserien igång för VSK Bandy Dam men det utan storstjärnan Matilda Plan som skadade sig under måndagens träning. – Vet knappt själv vad som hände, säger Matilda Plan.

matildaplan_296

Matilda Plan

På måndagskvällen genomförde VSK Bandy Dam näst sista träningen inför Elitseriepremiären borta mot Hammarby IF på onsdagskvällen. Vid en situation skadade sig Matilda Plan och missar inledningen av serien.

– Det var en situation när vi körde två-mål på uppvärmningen, jag ramlade och skulle ta emot mig och hamnade konstigt med handen. Jag kände inte direkt då att det var något allvarligt.

På tisdagen åkte Matilda upp till akuten och blev sittandes i sex timmar innan hon fick besked kring vad som hänt.

– Jag fick röntga handen två gånger och fick gips på armen då jag har en spricka i pekfingrets knoge. Men när de satt på gips så upptäckte de att ett ledband låg snett och att jag var tvungen att operera.

Det gick som tur var snabbt att få operationstid, redan på onsdagsförmiddagen genomfördes operationen och nu sitter gipset på plats igen.

– Operationen gick rätt fort. Nu ska jag ha gips i 3-4 veckor och får inte belasta handen på tre-fyra månader, men med det sista får vi se hur det blir.

Matilda Plan, som dessutom spelar fotboll med Eskilstuna United, har under försäsongen laddat för en spännande bandysäsong. Som hon nu själv får vänta på.

– Det är jättetråkigt, men så kan det gå. Jag får vara med på sidan och peppa och stötta laget.

Ikväll möter VSK Bandy Dam Hammarby IF på Zinkensdamms IP i Stockholm och Matilda tror att laget kan få en lyckad kväll.

– Håller vi defensiven och inte bjuder på för mycket så kommer det gå bra. Vi kommer få in något mål och då kommer Hammarby bli stressade.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555