Dam: Lyckat träningsläger

Förra veckan gick VSK Bandys damlag på is med en rekordstor trupp. Under helgen har man haft ett läger på hemmaplan där man genomfört teori- och ispass. – En jättelyckad helg där alla spelare i truppen deltagit, säger huvudtränare Johan Hedfors.

VSK Bandy Dam har plockat in sex nyförvärv inför säsongen 2016/2017 och som uppstart hade man ett träningsläger på hemmaplan. Tanken med lägret var att få ihop gruppen och truppen så att alla nya och gamla lär känna varandra inför säsongen som komma skall.
– Alla spelare har haft möjlighet att vara med under helgen så alla har sett varandra vilket är positivt för framtiden, säger Johan Hedfors.

Om det inte var rekordtidig ispremiär så var det åtminstone en rekordstor trupp som klev ut på isen under måndagen förra veckan. En positiv nyhet då man de senaste åren haft få spelare och tvingats träna på halvplan då man inte haft tillräckligt stor trupp.
– Tidigare så har vi bara haft halvplansträningar då vi bara varit 14-15 spelare på träningarna, den här helgen har vi varit över 20 spelare under alla träningar och då krävs det helplan och ett annat tänk.

Men det är inte bara på isen spelarna har lärt känna varandra, man har även sett till att spelarna fått tid till att lära känna varandra bortom hjälmar, skydd och bandy.
– Under lördagseftermiddagen hade vi fri lek och då kollade många av tjejerna på herrlagets träningsmatch. Senare på kvällen käkade vi tillsammans och då fick alla spelare presentera sig själva.

Sex nya ansikten och en spelidé som sitta när serien drar igång i november. Det är lång tid dit men jobbet att få ihop gruppen har redan börjat.
– Har vi träning 19.00 så samlas vi 17.00 och säger åt tjejerna att på den tiden ska de värma upp genom att springa 2,5km samt byta om och vara redo 19.00. Det gör att de pratar väldigt mycket med varandra under de två timmarna innan träningen och lär känna varandra ännu bättre. Sedan blir det alltid smågrupper i en stor grupp, men tjejerna kommer att lära känna varandra ordentligt.

Av nyförvärven är det kanske lite förvånande att det minst meriterade, och yngsta, nyförvärvet har överraskat Johan Hedfors mest.
– Emma Hansson, som kommer från Vänersborg och har spelat med deras P16 samt Villa Lidköpings F17, har imponerat på mig mest. Hon har verkligen visat framfötterna på en gång och tar för sig och visar att hon vill vara här. De andra tjejerna vet jag är otroligt bra redan, så Emma har överraskat mest.

Damlag_träningsläger3 Damlag_träningsläger4 Damlag_träningsläger5 Damlag_träningsläger1

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Johan Hedfors

VSK_Logga_555