Dam: Spänningar inför mötet med Kareby IS

På lördag är det dags för match nummer tre för Damlaget och det är borta mot regerande svenska mästarna Kareby IS. – Det är en utmaning, säger Johan Hedfors inför matchen.

johanhedfors_296

Johan HedforsKareby IS vann finalen mot AIK med 3-1 på Tele2 Arena förra säsongen. Sedan dess har VSK signat tre spelare från just Kareby och på lördag är det dags för första mötet den här säsongen.

– Det är fortfarande ett fruktansvärt bra lag, de har i princip halva landslaget hos sig. Jag tror det finns spänningar i båda lagen inför den här matchen då vi har tre före detta Karebyspelare hos oss. Den mest spännande matchen på hela säsongen för många inblandade.

I World Cup Women gick det inte jättebra för Kareby där det blev två vinster och två förluster. Men det resultatet bör man inte väga in enlig Hedfors.

– Det minnet kan vi stryka. Kareby vann mot Hammarby med 6-1 förra helgen och har fortfarande väldigt många duktiga spelare i Ida Friman, Camilla Johansson, Hanna Dahlström med flera. Det kommer bli stentufft.

Damlaget har vunnit sina två inledande matcher i årets Elitserie där det hemma mot Sandvikens AIK förra helgen blev en knapp vinst med 5-4.

– Det var som om spelarna inte alls kom ihåg hur vi agerat på Zinkensdamm. Vi får tacka individuella prestationer för den matchen, men det är en styrka att vinna då med.

Sett till själva matchen ser Hedfors det som att det är Kareby IS som har pressen på sig.

– Vi ska uppträda som ett bortalag, det är de som har allt att förlora och vi allt att vinna. De är dels regerande mästare men det är även deras hemmaplan. Men självklart ska vi spela om det, vi hoppas på att göra en bra match.

 

Matchen kan ni följa live via www.Elitrapport.se, avslag 16.00 >>>

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555