Dam: Storseger i Elitseriepremiären

VSK Bandy Dam vann Elitseriepremiären borta mot Hammarby IF med klara 2-7. Efter matchen är tränare Johan Hedfors nästintill euforisk. – En av de grymmaste laginsatser jag sett, säger han i bussen på väg hem mot Västerås.

Hammarby IF är på förhand favorittippade till SM-Guldet men tappade poäng redan i premiären borta mot NT Bandy. På onsdagskvällen var det VSK som drog det längsta strået och vann matchen klart.

– Alltid speciellt att vinna på Zinken, nu har vi vunnit fyra år i rad. Vi hoppar alltid vid vinst där, underbart. Det blev aldrig spännande. Vi var otroligt tajta i defensiven och Malin Kuul gör det svinbra likaså Malin Persson i sin balansroll på mittfältet.

Redan efter fyra minuter tog VSK ledningen genom Linda Lohiniva men kort därefter kvitterade Hammarby genom Malin Helgman. Innan halvtidsvilan ljöd så hade Linda Lohiniva gjort ytterligare tre mål och VSK satt i förarsätet med 1-4.

– Från att det kändes otroligt motigt på träningen i måndags, till snacket igår där vi pratade om hur viktigt det är att vi gör det tillsammans och bestämde att vi aldrig skulle lämna någon ensam. Tjejerna gör det klockrent hela matchen, man blir otroligt stark när man gör det tillsammans som vi gör det idag.

linda_lohiniva

Linda Lohiniva

I den andra halvleken gjorde Malin Persson två mål och Linda Lohiniva avslutade det Grönvita målgörandet med sitt femte mål. Samma mängd mål som hon gjorde mot Hammarby IF i grundserien förra säsongen.

– Jag vet inte riktigt vad som händer. Försvarsspelet var grymt, när det funkar så känner vi anfallare ingen press att vi måste göra mål. Igår tänkte jag inte på något annat än Matilda (Plan) och hennes skada och att vi skulle spela utan Charlotte (Selbekk). Försökte ändå tänka positivt för vi andra kan ju också, säger femmålsskytten Linda Lohiniva efter matchen.

Segern var också en revansch från semifinalförlusten i World Cup där Hammarby vann med 0-3.

– Alla har tippat Hammarby så åker vi och tvålar dit dem. Det sätter nog griller i huvudet på folk. Nu ska vi fortsätta vara ödmjuka och fortsätta på samma sätt, avslutar Hedfors.

Första hemmamatchen spelas nu på lördag 15.00 mot Sandvikens AIK, varmt välkomna till ABB Arena Syd då!

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Erik Jonsson

VSK_Logga_555