Dam: Storseger över Sandvikens AIK

VSK Bandy Dam vann även sin andra gruppspelsmatch i World Cup Women, mot Sandvikens AIK med klara 5-0. Vilket betyder att laget inte släppt in något mål än i turneringen. – Fenomenalt försvarsspel, säger tränare Johan Hedfors efter dag ett.

JohanHedfors_296Inför matchen pratade Hedfors om att det skulle vara fredagens värdemätare. Men efter matchen kan han konstatera att VSK tagit klivet om Sandvikens AIK.

– Sandviken har alltid varit tuffa att möta men idag känns vi starka. Just nu känns det som att vi klivit om Sandviken, nu är det de som jagar oss.

Två vinster, noll insläppta. Johan Hedfors summerar glatt fredagen.

– Riktigt häftigt. Matchen mot Mölndal blev som vi trodde, vi klev upp och gjorde några snabba mål. Mölndal hade inget skott på mål, Sandviken hade väl 2-3 skott på mål. Fruktansvärt bra defensiv från toppen och ända ner. Kul att se många målskyttar också och många olika sätt som vi gör mål på. Jag blir varm i hjärtat.

Imorgon förmiddag fortsätter turneringen med match mot Skirö AIK 11.00, så nu är det sömn som gäller.

– Skirö är ungefär jämbördiga med Mölndal, men man vet aldrig. Nu ska vi åka tillbaka, käka några mackor och sedan blir det sängen.

Målskyttar mot Sandvikens AIK: Linda Lohiniva x2, Charlotte Selbekk, Malin Hedfors och Virva Rylander.

Matchen mot Skirö AIK kan ni följa här >>>

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
VSK_Logga_555