Dam: Tolv dagars roadtrip startar imorgon

Nu väntar fyra bortamatcher på tolv dagar för VSK Bandys damlag. Först på tur står NT Bandy på lördagseftermiddagen. – Nu börjar vår lilla roadtrip, säger Johan Hedfors inför det som komma skall.

johanhedfors_296

Johan Hedfors

VSK har mött NT Bandy två gånger i vinter och båda gångerna har slutat med full pott. Spelet imorgon kommer se likadant ut tror Hedfors, men för att två poäng ska hem till Västerås krävs hårt jobb.

– NT är ett lag som kämpar otroligt mycket, dom ger sig inte. Det gäller att vi är fokuserade hela matchen och gör jobbet tillsammans. Det är inte bara att åka ner och hämta poängen.

I skytteligatopp hittar vi NT Bandys Matilda Svenler, ett hot VSK behöver se upp med.

– Det gäller att inte ge henne något utrymme. Sen har dom duktiga hörnskyttar också.

Nio matcher och nio vinster gör att VSK toppar tabellen två poäng före Kareby, en position man gärna behåller.

– Vi vill vara etta. Laget är otroligt taggat och dom börjar förstå att vi är riktigt bra. Det känns tryggt att ha spetskompetensen som vi har, dom börjar foga ihop sig.

VSK kommer att möta NT Bandy, Hammarby, Kareby och Sandviken i fyra raka bortamatcher och serien kan mycket väl avgöras under dessa matcher.

– Den här veckan blir avgörande för seriens utgång, topplaceringarna ska sättas.

Matchen spelas i Tranås, senast spelade man i Stinsen Arena i Nässjö.

– Det gör oss ingen skillnad att matchen spelas där, det ska dessutom bli bra väder imorgon. Det känns väldigt spännande att dra igång vår roadtrip nu.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555