Dam: VSK fortsatt obesegrade

VSK Bandy Dam vann årets första match när man besegrade Hammarby IF med 5-2 på tisdagskvällen. Men det satt hårt inne och matchen avgjordes inte för än sista tio minuterna.

Damlaget är fortsatt obesegrade i Elitserien Dam i och med vinsten och man drygade ut ledningen mot Kareby på andraplats med fyra poäng.

– Det är nästan så att man måste nypa sig i armen när man ser tabellen, det är hur häftigt som helst. En svensk landslagsspelare och vi leder serien.

I halvtid ledde VSK med 2-1 efter ett sent mål av Charlotte Selbekk. I andra halvlek gick VSK upp till en 4-1-ledning men Hammarby jagade och fick in 4-2 och hade bud på fler mål. Istället kunde Linda Lohiniva avgöra matchen i den 89:e minuten.

– Fantastiskt skön vinst. Det är alltid speciellt att spela mot Hammarby, jag är alltid nervös och står inte stilla en sekund på sidan. Vi har vunnit borta mot Hammarby i flera år men har haft det lite tuffare hemma mot dem, men idag hade vi kommandot hela tiden.

Till dagens match gjorde Matilda Plan comeback efter att ha missat Elitserien fram till och med idag.

– Matilda ger oss en dimension till, hon är en stor spelare med ett stort register. Det blir ytterligare en för motståndarna att hålla koll på. Men hon är inte matchtränad än och var helt slut efter matchen.

Nu behöver inte damlaget vänta länge på nästa match, den spelas på lördag borta mot Söråkers IF.

– Där uppe är det alltid svårspelat. Det är en liten plan och nästintill fanatisk publik. Men det ska bli kul.

Målstatistik
1-0 (18) – Malin Persson
1-1 (38) – Julia Eriksson (Linnéa Larsson)
2-1 (45) – Charlotte Selbekk
——————————————————-
3-1 (53) – Linda Lohiniva (Sophia Adolfsson)
4-1 (74) – Mathilda Eklund (Matilda Plan)
4-2 (81) – Linnéa Larsson (Malin Carlsson)
5-2 (89) – Linda Lohiniva

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555