Dam: VSK har äntrat finalisen

Imorgon 11.00 är det avslag i den historiska första finalen för ett damlag i VSK Bandy. Laget tränade på arenan på fredagen och laddar nu inför det som komma skall. – Det är så mäktigt att vara inne på arenan, säger Johan Hedfors.

Det är en vecka sedan VSK slog ut Sandvikens AIK i den andra semifinal och blev klara för klubbens första SM-final på damsidan.

– Den här veckan har varit mysig. Vi har träffats måndag, tisdag, onsdag och torsdag nere på Rocklunda. Vi tror att det är rätt recept att vara tillsammans och njuta den här veckan.

Det är en del nya saker i och med en final, dels är arenan betydligt större än normalt. Men det finns också fler saker att ta hänsyn till.

– Bara matchförberedelserna imorgon är annorlunda mot vad vi brukar ha och det är tider som ska passas. Alla har fått ett tidsschema som vi har gått igenom under veckan, så vi har tagit tid på oss att förbereda oss.

Laget tränade på halvplan där finalmotståndaren Kareby IS tränade på andra planhalvan.

– Det är så mäktigt att vara inne på arenan. Det slår allt i bandyväg hittills, det måste jag säga.

Finalen spelas alltså mot regerande mästarna Kareby IS, ett lag VSK vunnit två matcher mot och förlorat en under säsongen.

– Jag hoppas att det blir en tuff och tät historia med få mål. Det borde nästan bli så, vi har olika skills i lagen. Kareby har snabbhet och många rutinerade, vi har en otrolig kraft i det vi gör och är väldigt duktiga att göra saker tillsammans i försvarsspelet. Det är två saker som tar ut varandra och då blir det jämnt.

En klassisk detalj att prata om kring en SM-final är isen.

– Isen är bra men den är lite spröd. Jag tror att det kommer bli mer kamp än finspel i slutet på halvlekarna och där tror jag att vi är starkare.

 

Finalen sänds på SVT2 och SVT Play samt Sveriges Radio Play. Avslag 11.00

 

Damlag_smfinalträning1 Damalg_smfinalträning2

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Anders Johansson
VSK_Logga_555