Dam: VSK hoppas på hoppet

På onsdagskvällen vill VSK Bandys damlag dansa på Zinkensdamm efter ännu en vinst, men först krävs det en gedigen laginsats. – En sak kan jag lova, vi är beredda, säger Johan Hedfors inför matchen.

johanhedfors_296

Johan Hedfors

VSK har mött Hammarby två gånger tidigare den här säsongen och det har blivit vinst båda gångerna, såklart för de obesegrade serieledarna (7-2 och 5-2). Nu laddar VSK för en tuff fajt.

– Vi ska inte glömma att experterna tippade Hammarby som seriesegrare. Med det spelarmaterial dom har borde de ligga högre i tabellen och någon gång borde det släppa för dom tycker man.

Damlaget har som en tradition efter två poäng att hoppa på Zinkensdamms isen och det har man fått göra de senaste säsongerna. Frågan är bara vad det är som gör att VSK lyckas så bra på utomhusbanan.

– Det är alltid speciellt att spela på Zinken, det är lite derbykänsla över det hela. Vi hoppade för första gången för 4-5 år sedan och sedan dess har det hängt kvar som en kul grej. Vi hoppas att vi får möjlighet att hoppa igen.

Efter att Matilda Plan kommit tillbaka efter sin skada så har hon och Malin Persson varit inblandade i en mängd mål. I morgondagens match tror Hedfors att Hammarby kommer punkta någon av spelarna.

– Hammarby vill försöka styra matchen och sedan får vi nog se någon slags punktmarkering men jag är inte säker på vem dom helst vill ha bort.

Hammarby, som ligger på femte plats inför mötet, har pressen på sig för att ta sig upp på semifinalplats.

– Jag förväntar mig att Hammarby ger allt i den här matchen, de har ganska stor press på sig att ta poäng för att ta sig till semifinal, vilket vi redan är klara för. Deras landslagsspelare har givetvis press på sig att leverera vilket jag inte riktigt tycker att dom lyckats med hittills. Självklart är Hmmarby revanschsugna och vill visa vad dom kan. En sak kan jag lova, vi är beredda och vill hemskt gärna hoppa på Zinken igen, avslutar Hedfors.

Matchen kan ni följa LIVE på Elitrapport.se (Avslag 19.00), klicka här >>>

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555