Dam: VSK upp i serietopp!

VSK Bandy Dam vann borta mot NT Bandy, slutresultatet skrevs till 2-5 till VSK. Laget är därmed fortsatt obesegrade och gick upp i topp i Elitserien Dam.
VSK tog ledningen redan efter drygt två minuter när Linda Lohiniva satte sitt första mål. Knappa halvtimmen in kastade målvakten Sara Carlström ut till Linda som gick fram och satte 0-2. Innan halvtidsvilan utökade Malin Persson på till 0-3.

Åtta minuter in i den andra halvleken gjorde Linda Lohiniva sitt tredje mål för dagen, assisterad av Sophia Adolfsson. Med knappa halvtimmen kvar satte Charlotte Selbekk 0-5 och efter det tog NT Bandy timeout.

– Innan matchen bestämde vi att vi skulle säkra hem i första hand. Allt startar med en sund och bra defensiv. Vi krymper ytorna för deras spelare, Matilda Svenler och Sanna Gustavsson är duktiga, men hade svårt att komma till bra chanser, säger VSK-tränaren Johan Hedfors till svenskbandy.se.

NT Bandy fick till två reduceringar i slutet på matchen.

– Vi tappar lite skärpa och de får ytor och är effektiva. Det gäller att hålla skärpan och hjälpa varandra, det är nyckeln. Det är jobbigt att få målchanser mot oss, säger Johan.

 

0-1 (3) – Linda Lohiniva
0-2 (29) – Linda Lohiniva (Sara Carlström)
0-3 (37) – Malin Persson
————————————
0-4 (54) – Linda Lohiniva (Sophia Adolfsson)
0-5 (69) – Charlotte Selbekk
TIMEOUT (71) – NT Bandy
1-5 (77) – Matilda Svenler (Sanna Gustafsson)
2-5 (83) – Emelie Åkerlund

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555