Dam: World Cup Women spelas i helgen

På fredag drar World Cup Women igång i Ale Arena. VSK Bandy Dam spelar sin första match 15.45 på fredagseftermiddagen, mot Mölndal Bandy. – Spännande och roligt, säger tränare Johan Hedfors inför helgen.

I sin grupp möter VSK förutom Mölndal Bandy även Sandvikens AIK, Skirö AIK, Hövik IF och Skutskärs IF. Matcherna kan ni följa live här >>> 

 

JohanHedfors_296

 

 

Dags för World Cup Women, hur går tankarna inför cupen?
– Det är alltid roligt att åka iväg, det blir en chans att se de andra damlagen också. I träningsmatchen mot Hammarby IF saknade vi flera spelare och Malin Persson klev av skadad efter fem minuter.

En träningsmatch mot damlag i benen, hur väl förberedda känner du att ni är?
– Man vill ju att alla ska vara friska och hela när man åker iväg såhär, men så är det inte. Många nya människor i gruppen och flera har varit skadade eller sjuka, men det är lite så det ska vara. Det ska inte vara för bra nu utan får gärna vara lite problem på vägen. Vi åker ner med två målvakter och 15 utespelare.

Hur ser det ut på skadefronten nu?
– De tongivande spelarna är hela, Malin Persson fick en rejäl lårkaka mot Hammarby men blev bra behandlad direkt så hon var på is i måndags igen. Hon är lite stel men vet hur hon ska linda bandage för att kunna spela. Matilda Plan ansluter till laget under helgen, hon spelar först match med Eskilstuna United på fredag kväll.

Fem gruppspelsmatcher ska spelas för alla lag, ettan och tvåan tar sig vidare till semifinal.
– Första matchen mot Mölndal ska vi vinna, sedan blir Sandvikens AIK fredagens värdemätare. De har spelat hyfsat jämnt med Hammarby och Skutskär under försäsongen, de är ett jämnt och bra lag men saknar det där lilla extra. De har fått in Alexander Driagin, förre SAIK-spelaren, som tränare vilket nog gör det enklare för deras ryska nyförvärv att komma in i det.

Sedan är det även matcher mot Skirö AIK, Hövik IF och Skutskärs IF.
– Skirö vet vi inte så mycket om, de har tappat sina bästa och inte kunnat fylla på med så mycket. Ett ungt lag som kommer jaga. Lite så är det väl för Hövik också. Skutskär har fått ett gäng Sandviken-spelare och jag tror det är samma klass på Skutskär och Sandviken idag. Om allt går som vi tänkt så vinner vi alla matcher och då går vi till semifinal.

Vad är er målsättning med helgen?
– Målsättningen är att vi ska få ihop gänget och lära känna varandra. Vi har pratat väldigt mycket kring hur vi vill spela bandy, grunden för vårt spel, och där sitter alla i båten. Det har funnits tendenser till det i de träningsmatcher vi spelat. Vi ligger nog i framkant i dambandyn där, med hur man kan spela bandy. Det känns lite häftigt.

Slutligen, hur kul är det att dra igång?
– Det ska bli spännande och roligt. Samtidigt är det tufft med cup. Det gäller att få spelarna att äta och vila mellan matcherna. Det är ju lite knepigt med cuper där finalen är sista matchen som ska spelas och då alla lag är som tröttast.

worldcupwomen16_555
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
VSK_Logga_555