Damlaget förlorade första semifinalen mot AIK

Det blev en spännande första semifinal mot AIK, som avgjordes i förlängning. VSK fick in en kvittering på tilläggstid men AIK avgjorde i Sudden Death.

Den första semifinalen mellan Västerås och AIK spelades hemma i ABB Arena Syd under torsdagskvällen. En match där AIK öppnade målskyttet genom ett hörnmål redan efter drygt en minut spelad. VSK kvitterade sedan genom Linda Lohiniva som också gjorde alla tre målen för Västerås i 3-4-förlusten.

– Vi hade ett bra spel under stora delar av matchen där vi försöker skapa lägen och anfalla. Men det kändes som att AIK backade hem och spelade med nästan hela laget i försvaret. Tråkigt att de backar hem så mycket som de gjorde och att de får in två hörnmål som de kan spela mycket på. Såklart kul att göra tre mål och skönt för självförtroendet men vi behöver bli bättre i den sista tredjedelen av planen och bli mer skarpa i avsluten, säger Linda Lohiniva.

Det stod 3-2 till AIK länge och det såg också ut att bli slutresultatet men när matchklockan var inne på den 90:e minuten kvitterade Sportklubben till 3-3. Det var en kvittering som kom lägligt eftersom VSK hade försökt och tryckt på under stora delar av matchen. Västerås hade mycket boll och spelade med tålamod under matchen men hade fick inte riktigt in bollen i målet.

– Skönt att vi fick in kvitteringen på slutet och det visar också att vi inte ger upp utan att vi fortsätter jobba och tro på det. Vi stressar inte upp oss över detta för vi känner ändå att vi var bra med i matchen så det här kan vi absolut vända på, säger Lohiniva.

Ny match på lördag borta i AIK, hur går tankarna inför det?
– Vi har ingen panik som sagt, vi har ett bra spel och har all möjlighet till att vända detta. Vi har spelat bra och vunnit över AIK på deras hemmaplan förut så vi är taggade på att åka upp till Stockholm på lördag. Förmodligen kommer matchbilden se ganska liknande ut, vi behöver hitta bättre sätt att komma igenom och vi bli vassare i avsluten.

 

 

Västerås SK – AIK 3-4 (2-3)
2’ 0-1 – Karina Lipanova (Tora Uebel) Hörna
17’ 1-1 – Linda Lohiniva
28’ 1-2 – Hanna Palm (Karina Lipanova)
30’ 2-2 – Linda Lohiniva
32’ 2-3 – Emma Nilsson (Erica Persson) Hörna
—————————————————
80’ TIMEOUT – Västerås SK
90+1’ 3-3 – Linda Lohiniva
—————————————————
100’ 3-4 – Diana Lipanova

Utvisningar – 10 min
Västerås SK: Julia Norrman, Mathilda Eklund
AIK: Olga Rodionova, Kristina Mashinskaya, Olga Bogdanova

Hörnor
Västerås SK: 14
AIK: 9

Matchens lirare
Västerås SK
: Linda Lohiniva
AIK: Ellen Ahrnberg

Publik
189

VSK BANDYS STARTELVA
#1 Isabelle Larsson (mv)
#89 Emelie Åkerlund
#19 Emma Janhunen
#14 Malin Kuul
#4 Virva Rylander
#11 Ingrid Bjonge
#23 Bella Aronsson
#12 Galina Mikhaylova
#18 Charlotte Selbekk (K)
#17 Mathilda Eklund
#62 Linda Lohiniva

Bänken
#65 Sara Carlström (mv)
#3 Julia Norrman
#8 Maja Odén
#61 Astrid Rosengren
#71 Tova Grönoset