Damlagets tränare Johan Hedfors: Enormt bra defensiv bäddade för segern

VSK Bandy tog en sensationell seger borta mot tidigare obesegrade Hammarby med 4-3. Det efter tre mål av 15-åriga Matilda Plan och ett från lagkaptenen Malin Hedfors.

 

JohanHedfors1
Tränare Johan Hedfors om matchen:
– Vår ”gameplan” var att vi skulle vara väldigt noggranna i styrningen. Att vi inte skulle gå en mot en utan vara minst 2-3 stycken som pressad, vår tanke var att de skulle känna att det var skitjobbigt att möta oss. Sen till den här matchen gjorde vi stor förändring i laget, Matilda Plan som spelat libero flyttade jag upp som defensiv mittfältare och Malin Kuul som har varit libero tidigare år fick den platsen mot Hammarby. Dels är det en roll Malin trivs i men samtidigt ville jag ha Matilda Plan längre upp i banan.

Matilda Plan var inblandad i alla mål, tre mål och en assist. Vem är denna 15-åring?
– Det är en tjej som är född -98 och bor i Katrineholm och spelar med deras P15. Hon var hos oss för två säsonger sen och tränade med flicklaget samt så har hon representerat regionslaget, så hon har lite Västerås i sig. När vi tappade spelare inför den här säsongen behövde vi plocka in någon och hon var perfekt för det. Så nu är hon med och tränar med oss en gång i veckan samt är med på matcherna.

– Hon skjuter, rent ut sagt, som en häst. Hon gjorde två mål på långskott från typ 40 meter. Hon var riktigt bra i defensiven och klev in och tog bollarna av motståndarna, vilket gjorde att vi kunde vända och göra våra mål. Hammarby startade med sin andremålvakt på planen men till andra bytte man in förstemålvakten men det blev inte så mycket bättre trots allt.

En väldigt bra prestation av Matilda offensivt, men ni släpper bara in 3 mål.
Absolut, vi ligger rätt i styrningen hela tiden. Det är tack vare det defensiva arbetet som hela laget gör fantastiskt som vi kan kontra och göra mål på.

 

Nästa match är hemma mot Västerstrands AIK nu på lördag 17.30. Ett lag VSK förlorade borta mot i premiären på en oduglig is:
– Det går knappt att kalla den första matchen för match. Det var en regnsjuk plan så det gick inte att transportera bollen efter ”isen” utan man fick stå och slå. Nu har vi betydligt bättre förhållanden här hemma och vi ska gå ut och spela bandy helt enkelt.

 
Matchrapport hittar ni här.

VSK_Hammarby

 

VSK_Hammarby2

 

VSK_Hammarby3

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555