Delad pott i Lidköping

Det blev delad pott i Lidköping ikväll mellan Villa Lidköping och VSK Bandy som slutade 4-4. Det var ett VSK som var det bättre laget i den första halvleken och en Bergwall som gjorde flera jätteräddningar matchen igenom, men Villa Lidköping gjorde en bättre andra halvlek och fick med sig en poäng.


VSK öppnade den första halvleken bäst och tog tag i matchen, precis som man sagt inför matchen. Redan i den 4:e minuten gav Jonas Nilsson VSK ledningen, assisterad av Tobias Holmberg. Efter drygt 20 minuter kom Daniel Andersson fri mot Andreas Bergwall, men Bergwall gjorde en jätteräddning och styrde ut bollen till hörna. I den 27:e minuten klev Esplund runt på vänsterkanten, petade in bollen till Mikael Olsson som flippade in den till Tobias Holmberg som, från två meters håll, kunde slå in bollen på volley. Villa Lidköpings första mål för kvällen kom i den 43:e minuten, den här gången lyckades Daniel Andersson överlista Bergwall i VSK-målet. Knappt 30 sekunder senare kunde dock VSK utöka ledningen till två bollar igen när Tobias Holmberg blev frispelad av Simon Folkesson och kunde sätta bollen bakom Jakob Säleby i Villa Lidköping målet.
Halvtidsresultat: 1-3

VSK utökade sin ledning i den 48:e minuten genom Patrik Sjöström på hörna. Daniel Andersson reducerade kort därefter på en hörnretur. Bergwall räddade en straff i matchens 54:e minut. I den 60:e minuten begärde VSK timeout. I den 69:e minuten reducerade Martin Johansson på hörna innan Jesper Bryngelsson kunde kvittera till 4-4 på straff i den 72:a minuten. Både VSK och Villa Lidköping skapade lägen men målvakterna höll tätt resten av matchen.
Slutresultat: 4-4

 

TobiasHolmberg1
Tobias Holmberg

Mål för VSK
Tobias Holmberg 2 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Patrik Sjöström 1 mål

Assist för VSK
Mikael Olsson 2 assist
Tobias Holmberg 1 assist
Simon Folkesson 1 assist

Hörnor
Villa Lidköping 6
Västerås SK 2

Utvisningar för VSK
Simon Folkesson 10 min (Våldsamt slag)
Tobias Holmberg 10 min (Slag på skridsko)

Publik
3267

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555