Den femte och avgörande semifinalen väntar mot Villa Lidköping 

Det står nu 2-2 i matcher och det är dags att få ett avgörande mellan Sportklubben och Villa Lidköping. – Vi ska njuta och köra från start, vi vill ta oss hela vägen till finalen på Studenternas, säger Martin Landström.

Semifinalen mellan Västerås SK och Villa Lidköping BK fortsätter att vara jämn där lagen vunnit varannan match hittills. Under lördagen spelade Västerås sin sista hemmamatch i ABB Arena Syd och matchen började med ett piggt VSK som tog ledningen efter ungefär fem minuter. Sedan fortsatte VSK att driva på och öka på målskyttet, grönvitt gick ifrån till en 4-0-ledning innan den första halvleken var slut. Andra halvlek svängde lite fram och tillbaka men Västerås kunde spela ut och resultatet skrevs till 7-4 för hemmalaget.

– Vi spelade riktigt bra och fick matchen dit vi ville, att vi lyckas göra en sån prestation och visa upp ett bra offensivt spel i en pressad situation stärker oss som grupp. Vi hade mer ordning i vår defensiv och kom tätare inpå dom i defensiven vilket gjorde att vi kunde bryta och störa dem i rätt lägen. Sen kunde vi gå samlade i anfallet och få mer energi i anfallsspelet plus att vi fick en bra utdelning, säger Martin Landström.

Med vinsten i lördags för Sportklubben, betyder det nu att det står 2-2 i matchserien och det är verkligen en jämn semifinal vi får bevittna. Det gör också att vi behöver en femte och avgörande match för att skilja lagen åt, den matchen spelas under måndagskvällen borta i Lidköping. Vinner VSK den matchen är de klara för att spela final på Studenternas i Uppsala under lördagseftermiddagen.

– Det är en jättetuff bortamatch, vi har inga förväntningar på oss så vi ska ner dit och försöka förstöra festen. Det är inte ofta man får en sån här chans så det gäller att vi är noggranna men samtidigt ska vi njuta. Vi ska göra allt vi kan för att ta oss till final och det ska bli grymt kul att spela en femte avgörande mot Villa. Alla är pigga och det känns bra i laget även om det varit ett tätt spelschema med mycket matcher på kort tid. Vi gillar det här så vi ska njuta och köra från start, vi vill ta oss hela vägen till finalen på Studenternas, säger Landström.

Västerås och Villa har nu mött varandra sex gånger under denna säsong och det har slutat med tre segrar till vardera lag så det är verkligen två jämnbra lag. Under denna semifinal har det varit idel hemmaplanssegrar hittills men det ska VSK försöka ändra på under måndagen.

– Det är två starka lag som gillar att spela på hemmaplan och det gör att det blir svåra matcher. Det står som sagt 3-3 i inbördes möten mellan oss men när vi summerar det här ska det stå 4-3 till ett lag och vi ska göra allt för att det blir vi. Vi ska åka ner och sätta defensiven först för att sedan spela ut, det gäller att vi har fullt fokus och energi i allt vi gör. Sen blir det märkbart att det är slutspel när detaljer, marginaler och tillfälligheter blir så oerhört viktiga som de är under denna matchserie.

 

S E M I F I N A L 5:5
Villa Lidköping – Västerås SK
Måndag 14 mars, 19:00
Sparbanken Lidköping Arena

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors