“Det är två matcher kvar och dem ska vi ta” | Ingrid Bjonge inför AIK 

Damlaget är tillbaka på vinnarspåret efter söndagens storseger mot Mölndal BK. Nu väntar AIK på bortaplan och vi tog ett kort snack med Ingrid Bjonge inför mötet. 

I söndags tog Västerås emot Mölndal BK i vad som var säsongens sista hemmamatch av grundserien. Matchen vann VSK med hela 13-2 och nu återstår det två matcher av hela serien för damerna. Under onsdagskvällen väntar bortamatch mot AIK och sedan avslutas serien för VSK med bortamatch mot KS Bandy.

– Vi gjorde en bra match, den första halvleken är vi jättebra och får upp ett högt tempo genom rörlighet och ett bra passningsspel. Visst blir det lite svårt att hålla i det höga tempot under en hel match när man möter ett lag med lägre tempo. Men jag tycker vi lyckades hålla ihop laget och spela tillsammans i både anfall och defensiven. Det spelet tar vi med oss och ska bygga vidare på, säger Ingrid Bjonge.

Sportklubben och AIK har spelat mot varandra två gånger tidigare under säsongen och senast de drabbades samman var för en vecka sedan. Den matchen spelades hemma i Västerås och matchen vann tyvärr AIK med 6-4. Det första mötet mellan lagen slutade oavgjort så nu hoppas vi på en grönvit seger i det tredje mötet.

– Vi vill såklart ha revansch från den senaste matchen mot AIK. Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek och det var vi som förde spelet. Sedan tappar vi lite under andra halvleken och vi slarvade lite. Så det gäller att vi orkar hålla i tempot och noggrannheten över 90 minuter. Fortsätter vi att spela tillsammans samtidigt som vi är noggranna i defensiven och med passningsspelet så kommer vi göra det svårt för AIK, säger Bjonge.

I skrivande stund återstår det två matcher kvar av serien och VSK befinner sig på en tredjeplats i tabellen. Sandvikens AIK är bara en poäng bakom Västerås men har en match mer spelad. Vilket gör att inför avslutningen av grundserien står det mellan VSK och SAIK för vilket lag som ska knipa tredjeplatsen i tabellen.

– Vi har sagt att vi ska ta tredjeplatsen, det är två matcher kvar och dem ska vi ta. Vi fokuserar på det vi kan göra och vill såklart avsluta på bästa sätt, samtidigt som vi vill få med oss en god känsla inför slutspelet, avslutar Ingrid Bjonge.

 

E L I T S E R I E N D A M
AIK – Västerås SK
Onsdag 23 februari 19:00
Gubbängens Bandyhall

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors