”Det är vi som ska styra matchen” | Gruppspelet i Svenska Cupen ska avgöras

Damlaget ställs mot Sunvära SK när gruppspelet i Svenska Cupen ska avgöras. – Vi vet att vi behöver ha tålamod i det här, säger Maja Odén om lagets ombyggnation av spelet.

Gruppspelet i Svenska Cupen ska avslutas, det gör Grönvitt med en hemmamatch mot Sunvära SK på lördagskvällen.

– Kul med match igen! Just nu håller vi på att bygga ett nytt spel, och att bygga gruppen, för att kunna spela den bandy vi vill.

Förra veckan mötte damlaget AIK i ABB Arena Syd, en match som slutade 5-5.

– Vi lär oss mycket för varje match som går och från den matchen tar vi med oss mycket från defensiven, där AIK gjorde det bra och vi blev utmanade i vårat spel. Vi vet att vi behöver ha tålamod i det här, om vi får till vårt spel under en tiominutersperiod är vi nöjda med det och vill utöka den perioden till nästa match. Vi tror på vårat spel och det ”Lillis” och Emma vill bygga.

Svenska Cupen-upplägget på damsidan skiljer sig från herrsidan, ett upplägg som uppskattas av spelarna.

– Jag gillar upplägget vi har på Svenska Cupen, att få till tävlingsmatcher där vi har träning emellan matcherna så att vi kan ladda upp ordentligt. Det är även skönt för kropparna såhär i början på säsongen.

VSK ligger på en andraplats i grupp B, bakom AIK som ligger före på målskillnad. Målskillnadsaffären är dock inget laget lägger fokus på.

– Vi har valt att inte fokusera på den delen. Vi väljer att gå in och spela vårt spel och fokus är att gå ifrån matchen med en bra känsla. Det är klart att vi vill vinna gruppen, men oavsett om vi kommer etta eller tvåa så kommer vi att spela semifinal. Där ska vi se till att vinna får semi för att gå till final.

Vad vill du se av VSK imorgon?
– Att vi håller ett bra tempo och fortsätter med vårt spel och inte faller in i något annat. Det är Sunvära som får hänga på oss, det är vi som ska styra matchen.

S V E N K A C U P E N | Gruppspel
Västerås SK – Sunvära SK
Lördag 8 oktober, 19:40
ABB Arena Syd

Köp din biljett till matchen här >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Dan Kiwii Persson