“Det är viktigt att vara här och nu när det är slutspel” | Rasmus Sjöström inför den andra kvartsfinalen

Sportklubben har tagit kommandot i kvartsfinalserien och leder med 1-0 i matcher. Under söndagen väntar match nummer två och vi tog ett kort snack med försvararen Rasmus Sjöström inför mötet.

Under fredagskvällen spelades den första kvartsfinalen mellan Västerås SK och Sandvikens AIK. Matchserien spelas i bäst av fem och den första matchen spelades i Västerås och ABB Arena Syd. Matchen inleddes med högt tempo och Sandviken gick upp till en  2-0-ledning genom två fasta situationer. Sedan kunde VSK kvittera till 2-2 och även ta ledningen med 3-2 innan första halvleken var slut. Under den andra halvleken tog Västerås över och kunde gå ifrån genom fyra raka mål, slutsiffrorna skrevs till slut till 8-3 för grönvitt.

– Vi kommer ut lite för taggade så vi tappade i passningsspelet och har inte den noggrannheten som vi pratat om tidigare. Sandviken straffar oss med kontringar i början och tar också ledningen. Sen växer vi in matchen och jag tycker vi tar över spelet ju längre matchen går. Skönt att vi kvitterar och får med oss en ledning inför den andra halvleken som vi sedan förvaltar bra och jag tycker vi är riktigt bra där. Det var fantastiskt kul att spela inför publiken, det är få förunnat att spela i ett kokande ABB Arena Syd så vi uppskattar det verkligen, säger Rasmus Sjöström.

Efter fredagens vinst har Sportklubben ledningen med 1-0 i matcher när matchserien nu vänder till Sandviken. På söndagseftermiddagen spelas den andra matchen i matchserien och VSK laddar upp för att försöka ta andra raka segern.

– Vi har inte tid att fundera och analysera utan vi snackade igenom matchen direkt efteråt och sedan är det fullt fokus på nästa match nu när det är så tätt mellan matcherna. Det är inte ens ett dygn kvar till nästa match så det gäller att ladda om och återhämta sig. Vi har en lättare träning där vi snackar igenom lite detaljer och sedan är det fullt fokus på nästa möte. Vi har inte vunnit något än och vi tar match för match, det är viktigt att vara här och nu när det är slutspel, säger Sjöström.

Det är mindre än 48 timmar mellan matcherna nu och imorgon klockan 13:15 är det dags för avslag i match nummer två mellan Västerås och Sandviken.

Returmöte imorgon i Sandviken, hur går tankarna?
 –  Jag förväntar mig en liknande match, det är två lag som tävlar om varenda meter där ute på banan. Det kommer säkert att vara lite grinigt men det ska det vara när det är slutspel och det är kul att spela med lite känslor. Det blir viktigt att vi är noggranna från start och har en tät defensiv. Sen ska vi fortsätta spela för varandra och jobba hårt, vi vet att vi är tunga att möta när vi gör det.

 

K V A R T S F I N A L 2:5
Sandvikens AIK – Västerås SK
Söndag 26 februari, 13:15
Göransson Arena

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors