“Det blir viktigt att vi följer vår matchplan till punkt och pricka” | Rasmus Sjöström inför AIK

Efter ett uppehåll på 10 dagar är det äntligen dags för match igen. Imorgon kommer AIK på besök och matchen börjar 18.00 i ABB Arena Syd.

Under den gångna veckan har flera spelare visat upp symtom för Covid-19. Vilket gjort att två matcher skjutits upp. Både bortamatchen mot Frillesås och hemmamatchen mot Sandvikens AIK fick flyttas fram. På grund av detta är det nu tio dagar sedan VSK spelade match och det var bortamatchen mot Vänersborg som slutade med en 6-1-förlust. Flera spelare i herrlaget har under veckan tagit PCR-tester och de har gett negativa svar vilket gör att vi nu kan fokusera på att spela morgondagens hemmamatch mot AIK.

– Det har varit en annorlunda vecka, många i laget som varit sjuka men skönt att alla Covid-19-test varit negativa. Det är klart att smittan sprider sig lätt eftersom vi sitter tätt i omklädningsrum och buss, säger Rasmus Sjöström och fortsätter:

– Alla tog en dag ledigt först sen har vi som varit friska kunnat träna på och hållit igång under veckan. Vi har fokuserat och gjort vad vi kunnat för att vara redo för match, vi har inte tid att tänka på att matcherna kan bli inställda. Sen har vi hela tiden varit medvetna om situationen och vad som kan hända.

Imorgon kommer AIK på besök, en match som egentligen skulle spelats 7 december men flyttades fram efter att flera fall av covidliknande symtom upptäckts hos AIK. Under tiden Västerås SK haft ett litet uppehåll har AIK spelat två matcher under veckan. En match mot Motala som blev oavgjord och sedan en match mot Villa Lidköping som de vann med 4-2. AIK ligger på en fjärde plats i tabellen med 20 inspelade poäng på 14 matcher.

–  Vi har pratat om att vara täta centralt och att vara fullt fokuserade. Det blir viktigt att vi följer vår matchplan till punkt och pricka. Vi vet att vi inte spelat match på drygt en vecka men vi ska utnyttja energin och suget efter att äntligen få spela match igen, säger Sjöström.

Hur känns det för egen del nu?

– Det ska bli riktigt roligt att få spela bandymatch igen, vi vill gärna revanschera oss efter bortamatchen mot Vänersborg. Kroppen känns bra och jag är grymt taggad på att spela igen och det kommer bli kul att spela många matcher framöver, säger Rasmus Sjöström.

 

E L I T S E R I E N H E R R
Västerås SK – AIK
Måndag 20 december 18:00
ABB Arena Syd

Köp biljett till matchen >>>
Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

 

Text: Martin Jibbefors