Det finns ett nytt inslag i poddlandskapet – Sköna Gröna Podden är här för att stanna

Den uppmärksamme VSK:aren har noterat att det dykt upp en ny podcast om VSK under de senaste månaderna, Sköna Gröna Podden. – Det är en podcast om allt som rör VSK Fotboll och VSK Bandy, säger Oskar Magnusson.

Oskar Magnusson, Jesper Svensson och Axel Brissman. Där har ni de tre killarna bakom Sköna Gröna Podden. Fem avsnitt in i deras poddhistoria har vi valt att sätta oss ned med Oskar Magnusson för att prata om den nystartade podden.

– Det är en podcast om allt som rör VSK Fotboll och VSK Bandy, där vi tar upp aktuella händelser runt lagen, diskuterar matcher och massa andra saker som händer i och runt de här två klubbarna.

Under förra säsongen skrev Oskar Magnusson om VSK Bandy på SvenskaFans, nu har nästa steg tagits. Funderingarna att göra något mer kring VSK började gro under våren, och de tre vännerna tyckte att det saknades just en supporterpodd av det här slaget.

– Först och främst så har vi ett brinnande intresse för VSK som klubb och för bandy och fotboll som sporter. Sen har vi sett att det finns en lucka att fylla och med tanke på vårt intresse så kände vi att vi ville starta den här podden, säger Oskar och fortsätter.

– Jag personligen lyssnar på andra poddar om ämnen jag är intresserad av och det ökar mitt intresse. Vi vill skapa något liknande här, att den här podden ska göra att intresset ska bli större runt VSK Bandy och VSK Fotboll.

Hur stora är era VSK-hjärtan?
– De är väldigt stora ändå. Vi har delvis VSK att tacka för att vi är bästa vänner idag, vi träffades första gången när vi började i bandyskolan och har hållit ihop sen dess.

Alla tre med bandybakgrund, där Oskar Magnusson nådde längst. Säsongen 2013/2014 huserade Oskar Magnusson i VSK Bandys herrlag, och var med i laget när Grönvitt förlorade SM-finalen mot Sandvikens AIK med uddamålet. Oskar tränade dessutom VSK Bandys P17 säsongen 2018/2019, då tillsammans med herrlagets nuvarande sportchef Ted Andersson.

Det vankas snart Svenska Cupen i Lidköping för herrlaget, och på plats kommer Sköna Gröna Podden att vara.

– Vi kommer att vara på plats i Lidköping under alla tre dagar och bevaka Grönvitt, tanken är att lägga ut kortare poddavsnitt kontinuerligt under helgen.

Fem avsnitt av podden är släppta, där det sjätte avsnittet släpps imorgon (torsdag 15 september), och killarna börjar bli varma i kläderna.

– Det känns jättebra hittills och vi har fått en hel del bra respons vilket är jättekul. Vi har mycket kvar att lära när det kommer till kvalitet på inspelningar och ämnen, vi får bara fortsätta tugga på så att vi kan nå ut till ännu fler. Det är ändå målet, att sprida podden och få fler intresserade av Västerås Sportklubb.

Se till att lyssna och följa Sköna Gröna Podden

Lyssna på podden på Spotify >>>

 

Följ Sköna Gröna Podden i sociala medier
Facebook >>>
Twitter >>>
Instagram >>>