”Det har varit jobbigt mentalt” | Grönvitt laddar för bortamatch mot IK Tellus

Med en storseger över serieledarna i ryggen väntar nu IK Tellus på bortaplan. – Vi får bygga vidare på det vi gjorde förra matchen, säger Max Mårtensson inför matchen.

Senast Max spelade för Västerås SK i Elitserien var mot IFK Vänersborg, 10 januari 2018. Sedan väntade två år i TB Västerås innan han inför förra säsongen var tillbaka i VSK. Då satte skador stopp för bandyspel i högsta serien.

– Det har varit jobbigt mentalt, samtidigt har man igen det i det långa loppet. Jag har fått jobba mig tillbaka och nu de senaste veckorna har det känts bättre och tryggare, det är en skön känsla i kroppen att man har jobbat sig tillbaka från något tufft. Jag är bara glad att jag kan spela bandy igen.

Hur gick tankarna under förra säsongen?
– Fram till årsskiftet så hade jag som mål att spela under säsongen, men sen stod det klart att jag behövde operera då det var en benbit som låg och skvalpade på fel ställe. Det var en käftsmäll att det blev så. Såhär i efterhand så tror jag bara att man blir starkare mentalt av det.

Max var tillbaka i Elitserien för Västerås SK i fredags, i överkörningen av serieledarna IFK Motala.

– Det var bara roligt, det var ju några år sen sist. Det kändes bra för att vara första matchen och det kändes som att det var nyttigt att vara ifrån ett tag och få bli äldre. Kul med en riktigt ramstark match och en seger, det gjorde saken bara bättre.

Vad har ni tagit med från den matchen?
– Framförallt den defensiva insatsen, vi släpper inte i något mål. Vi slet som djur men överarbetade inte, vi gjorde det vi skulle och var ramstarka. När man själv har bollen i såna lägen så flöt det på, en stabil insats och en jäkla bra känsla att ha inför nästkommande matcher.

Nu väntar IK Tellus på bortaplan, ett lag som ligger på 14:e plats i Elitserien.

– Först och främst ska det bli kul med match igen, vi får bygga vidare på det vi gjorde förra matchen. Varken mer eller mindre. Gå ut och ha defensiven som prio ett och jobba utifrån det så kommer det nog bli en rolig match.

En som är van med Gubbängens idrottsplats är Max Mårtensson, som varit på idrottsplatsen sedan barnsben.

– Det blir min första match inne i hallen och det är nog åtta år sedan jag var utomhus och lirade där. Det är moderklubbens hemmaplan, så det ska verkligen bli kul att få känna på isen igen.

E L I T S E R I E N H E R R
IK Tellus – Västerås SK
Onsdag 24/11 19:00
Gubbängens Bandyhall

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>