”Det kan man ju förvänta sig” – Tobias Nyberg inför kvartsfinal 2:5

Västerås SK leder kvartsfinalserien mot Sandvikens AIK med 1-0 i matcher när serien nu vänder till Sandviken ikväll. – Det är deras hemmaplan och vi har inte vunnit där den här säsongen, säger Tobias Nyberg inför matchen.

Det blev klang och jubelföreställning när herrlaget vann den första kvartsfinalen med 12-3 inför 3272 personer i ABB Arena Syd på tisdagskvällen.

– Vi var väl lite ringrostiga i början men när vi väl tar tag i matchen så gör vi en väldigt bra match, och det speglar väl resultatet.

Nu vänder serien till Sandviken och Göransson Arena.

– Det kommer bli tufft, det är deras hemmaplan och vi har inte vunnit där den här säsongen så vi är lite revanschsugna. Det kommer bli tufft, Sandviken spelar fysiskt och det är vi beredda på.

I och med storförlusten för Sandviken, tror du att det kommer att ske förändringar i deras spel till match två?
– Det kan man ju förvänta sig, att det blir några förändringar. Sen mer exakt vad vet jag inte, det gäller att vi är öppna för allting med hur matchen utspelar sig. VI pratar egentligen inte så mycket om Sandviken utan vi fokuserar mer på det vi ska göra och det vi bestämt.

Under den första kvartsfinalen blev det upprörda känslor ett flertalet gånger, sånt som hör slutspel till.

– Det är slutspel och det är så det ska vara, det är kul. Det blir viktigt för oss att komma upp i nivå direkt och inte ger Sandviken något utan att vi sätter fart på matchen direkt.

Kvartsfinal 2:5
Sandvikens AIK – Västerås SK
Torsdag 22 februari 19.00
Göransson Arena

 

Följ matchen på Bandygrytan >>>
Se matchen på VLT >>>
Se matchen på Bandypuls >>>
Se matchen på Expressen >>>

Text: Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Borg