“Det ska bli jätteskönt att slutspelet äntligen drar igång, vi är väldigt laddade” | Isabelle Larsson inför den första kvartsfinalen mot Skirö AIK

Nu går även damlaget in i slutspelet och de spelar sin första kvartsfinalmatch på fredag kväll. Vi tog ett kort snack med målvakten Isabelle Larsson inför mötet. 

I lördags spelade damlaget den sista grundseriematchen för säsongen då de vann med hela 13-1 borta mot KS Bandy. När vi nu summerar säsongen landade Västerås på en tredjeplats i tabellen med 25 inspelade poäng. Vilket gör att VSK har haft några dagars ledighet innan det är dags att blåsa igång kvartsfinalen mot Skirö AIK.

– Det var en skön vinst att avsluta serien med men nu är det fullt fokus på slutspel. Det känns skönt och välbehövligt med lite återhämtning och vila efter det täta spelschemat som varit. Vi tränade på is i tisdags och under torsdagen, det har handlat mest om att finslipa på detaljer. Vi har haft lite individuella träningspass under veckan för att återhämta oss men ändå hålla igång kropparna, säger Isabelle Larsson.

Nu drar slutspelet äntligen igång så på fredag är båda våra representationslag inne i slutspelet. Skirö står alltså för motståndet i en kvartsfinal som spelas på bortaplan imorgon för att sedan spela returen hemma i Västerås på söndag.

– Det ska bli jätteskönt att slutspelet äntligen drar igång, vi är väldigt laddade. Det här har vi längtat efter så det känns jättekul. Det handlar om vinna eller försvinna så det blir en annan typ av energi när det är något som gäller hela tiden, säger Larsson.

Vad blir viktigt för er under de två matcherna mot Skirö AIK?
– Det blir viktigt att vi tar jobbet och att vi har en bra defensiv samtidigt som vi har en hög grundfart i spelet. Har vi en bra fart över hela banan så får vi med oss ett bra tempo och högt passningsspel när vi går till anfall. Vi behöver vara noga med detaljerna och Skirö har flera duktiga spelare som är både starka och skickliga.

Sportklubben har spelat mot Skirö vid tre tillfällen under denna säsong och alla tre matcherna har slutat med vinst till VSK. Det har varit tydliga och klara segrar med stor målskillnad men med det sagt ska vi komma ihåg att det är skillnad på seriespel och slutspel.

– Det är inget vi har pratat om men vi ska vara ett bättre lag än Skirö fast vi måste fortfarande vara påkopplade och fullt närvarande hela tiden. Även fast vi vunnit de tidigare matcherna så ska vi inte underskatta dom. De kommer troligtvis köra på hårt för de har inget att förlora, säger Isabelle Larsson.

K V A R T S F I N A L 1:2
Skirö AIK – Västerås SK
Fredag 4 mars, 19:00
Hydro Arena

Se matchen på Bandyplay >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors