”Det ska bli spännande att se” – Nu drar träningsmatcherna igång för herrlaget

Först ut av alla lag den här säsongen är Västerås SK som under helgen träningsmatchar mot IK Tellus och Hammarby IF.

VSK brukar vara tidigt ute med första träningsmatcherna, så även i år. Lördagens träningmatch mot IK Tellus är den första bandymatchen som spelas säsongen 2021/2022.

– Vi vill igång tidigt helt enkelt och vi har lite nya spelare som vi vill få in snabbt i vårt spel, och vi vill att killarna lär känna varandra ute på isen och det gör man bäst i matcher.

Tre spelare in. Pontus Vilén och Viktor Spångberg är två helt nya ansikten i VSK-tröjan, samt Martin Landström som återvänt efter utlåning till Ryssland och Bajkal Energy.

– Vi kommer att känna lite på balansen med hur vi formerar laget. På lördag spelar Martin spets, Vilén högervinge och Spångberg vänsterhalv.

Även backlinjen har fått en ny konstellation, där lagkapten Magnus Joneby huserar på högerbacken tillsammans med Oscar Gröhn och liberon Rasmus Sjöström.

– Vi har två stora och starka backar i Gröhn och Joneby, två spelare som även är bollskickliga och som kan vara med och delta och sätta igång spelet framåt. Den moderna bandyn är att alla är delaktiga i speluppbyggnaden för att hitta bra ytor på banan, det ska bli spännande att se.

Det är mycket nytt med andra ord, hur ser du på laget du basar över?
– Det ska bli spännande att följa utvecklingen, vi börjar från ruta ett och vill bygga på oss härifrån. Det är viktigt att vi har förväntningarna på rätt ställe nu när vi går in till första matchen med bara fyra isträningar i benen. Vi tror att vi kan ta oss ganska fort framåt till en bra och stabil nivå.

Glädjande är att det för första gången sedan slutspelet 2020 kommer att vara publik på läktarna. Totalt har 300 biljetter släppts till de respektive matcherna.

– Kul att det kommer publik igen. Det är lite därför vi spelar, för att man vill visa upp det man har tränat på under veckorna. Det är alltid ett skönt stöd att ha publiken med sig här hemma i ABB Arena Syd, så det ska bli oerhört kul att se dem igen.

TRÄNINGSMATCH
VSK Bandy Herr – IK Tellus
Lördag 21/8 | 16:00

Skaffa din biljett (0kr, men du måste boka biljett i förväg) till träningsmatchen mot IK Tellus här >>>

TRÄNINGSMATCH (FULLBOKAT)
VSK Bandy Herr – Hammarby IF
Söndag 22/8 | 15:00

MATCHEN MOT HAMMABY IF LIVESÄNDS
Söndagens träningsmatch mot Hammarby IF sänds på bandypuls.se/vlt.se och bandyplay.se. Vill du se matchen hos Bandypuls eller VLT krävs ett abonnemang, för att se matchen på Bandyplay kostar detta 99kr.

Länk till sändningen hos Bandypuls >>>
Länk till sändningen hos VLT >>>
Länk till sändningen hos Bandyplay >>>