Efter fyra framgångsrika säsonger som huvudtränare för damlaget lämnar Olle Wiberg nu sitt uppdrag

Efter fyra säsonger som huvudtränare för damlaget lämnar Olle Wiberg nu uppdraget. – Det är inte alltid lätt att få ihop allt det och därav måste jag ta ett tufft beslut, säger Olle.

Olle Wibergs kontrakt som huvudtränare för damlaget går ut efter säsongen och på egen begäran har han valt att inte förlänga.

– Det är egentligen den totala situationen som inte går ihop. Att vara elittränare på kvällstid i kombination med heltidsjobb och familj, det är inte alltid lätt att få ihop allt det och därav måste jag ta ett tufft beslut.

Hur har tankarna gått?
– Jag har funderat en hel del och känner att jag inte kan ge spelarna den energin som krävs utifrån situationen med mitt jobb och min familj som jag behöver prioritera. Jag måste fokusera mer på mig själv och familjen.

Olle har varit huvudtränare för damlaget under fyra säsonger och när vi blickar tillbaka på det som varit minns Olle allt med glädje.

– Det har varit fullständigt sanslöst. Jag har fått uppleva åtta av de senaste nio möjliga finalerna i SM, Svenska Cupen och World Cup. Man är oerhört stolt och det har varit en sjukt häftig period, det är inget man kommer att glömma. Vi har tagit flera steg i satsningen på damsidan och gjort det än mer professionellt. Det är jag glad över att man bidragit till.

Att Olle lämnar som huvudtränare innebär inte att han lämnar Västerås SK som klubb.

– Jag lämnar huvudtränaruppdraget men jag har sagt till sportgruppen att jag kan vara med och bidra i en framtid, jag kommer inte sluta med bandy. Jag finns här om föreningen hittar en roll, det är viktigt att den nya tränaren får säga sitt och ta in de personer den vill.

Bandyn är dock inte slut för säsongen för Olle Wiberg än. Kommande vecka väntar dam-VM i Växjö/Åby, där Olle Wiberg är förbundskapten för det svenska landslaget.

– Det ska bli superroligt och jag är väldigt taggad. När säsongen tog slut så ändrade man fokus mot VM. Det ska bli häftigt och något jag hoppas få fortsätta med kommande säsong och kunna lägga ännu mer tid på. Det är en ära att representera Sverige. Vi har gjort ett bra planeringsarbete och jag hoppas att vi får ut maximalt av det nästa vecka.