”En klassisk bandyidyll” | Martin Landström inför annandagsmatchen

Herrlaget, likt damlaget, ställs mot Villa Lidköping på bortaplan på annandagen. Avslagstid 19:00 på söndagskvällen och inför matchen tog vi ett snack med Martin Landström.

Tredje matchen väntar för herrlaget den här julveckan. En förlust och en seger har det blivit såhär långt. Sedan bortasegern mot Frillesås BK i onsdags har spelarna firat jul för att på juldagen samlats igen för att ladda inför morgondagen.

– Det ska bli skitkul, Lidköping är det näst bästa stället att spela annandagsbandy på efter här hemma. Det verkar bli fullt tryck där och det ska bli kul att spela inför mycket folk och mot ett bra lag.

Villa Lidköping toppar elitserietabellen med 27 poäng, bara en förlust såhär långt.

– Villa är i mitt tycke Sveriges bästa lag nu, det är ett fantastiskt lag spelare för spelare och de är duktiga att spela för varandra. Det är där ribban ligger och det är upp till oss andra att jaga ifatt. Det blir en härlig utmaning att ställas inför, ska vi vara där och slåss i mars så vet vi vart ribban ligger.

Annandagsmatchen har flyttats ut från Sparbanken Lidköping Arena till Isstadion, denna flytt gjordes tidigare i veckan efter att de nya restriktionerna för allmänna sammankomster inomhus kom. Det gör att annandagen väntas bli en folkfest.

– Det blir en klassisk bandyidyll med utomhusmatch, bra väder och mycket folk.

Martin Landström har missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom men är tillbaka i laget till annandagsmatchen.

– Man vill alltid vara frisk och kry för att få träna och spela, så det var frustrerande att ta ett break. Jag har kört ett par träningar nu och känner mig bättre och bättre, det ska bli riktigt kul att spela imorgon.

Vad gäller för VSK imorgon?
– Det som gäller för oss är att vi ska vara med avslappnade och vara lite kaxigt ödmjuka. Vi vet att vi är ett bra lag och vi ska tycka att det är kul att spela och njuta av spelet. Bröstet ska fram och vi ska kriga, vara så stora, tuffa och jobbiga som vi kan vara.

 

E L I T S E R I E N H E R R
Villa Lidköping – Västerås SK
Söndag 26 december 19:00
Isstadion, Lidköping

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>