”Ett karaktärslag” – Michael Carlsson inför återstarten av Elitserien

Herrlaget ställs mot IFK Motala på bortaplan på lördagseftermiddagen när seriespelet är tillbaka efter landslagsuppehållet. – Vi har en spännande avslutning där det gäller mycket för många lag, säger Michael Carlsson.

Det har gått två veckor sedan hemmasegern över Hammarby IF med 9-3, där emellan har det varit ett landslagsuppehåll innan det nu är dags för elitseriematch igen.

– Veckorna har varit bra och vi har tränat på hårt och vi har vilat. Nu laddar vi på för slutskedet av serien, det har varit en välbehövlig vila samtidigt som vi har kunnat träna på.

Vad slipar man på när vi närmar oss slutskedet av en säsong?
– Vi har tränat mer skridskokondition. När man spelar många matcher rätt tätt blir det nästan bara återhämtningspass mellan omgångarna. Nu har vi kunnat dra på ordentligt och samtidigt varit lite lediga för att lätta upp allting. Vi vill ha bra energi och vi vil vara fräscha i kropparna så att vi kan åka mycket skridskor och vara pigga på isen.

Fem omgångar återstår av Elitserien där VSK huserar på en andraplats bakom Villa Lidköping och framför Bollnäs GIF. IFK Motala ligger för tillfället näst sist i tabellen. Där emellan är det jämt kring de olika strecken i tabellen.

– Vi har en spännande avslutning där det gäller mycket för många lag. Det i sig är otroligt kul för serien. För vår del vill vi fortsätta med det vi har hållit på med hela serien, en match i taget där vi vill göra bra prestationer och vinna alla matcher vi ställer upp i.

Vad säger du om IFK Motala som motståndare?
– Det är ett karaktärslag. Jag tycker att de gör många bra saker och lägger ner mycket för varandra. Ett ganska fysiskt lag med bra skridskoåkare. Det kommer bli en tuff och härlig match imorgon.

Pontus Vilén har inte spelat bandy sedan början av januari 2023. Han tränar för fullt med laget och frågan är om han är tillgänglig för spel?

– Han har varit på is länge nu och det är klartecken från alla läkare, fysioterapeuter och naprapater. Det är lite vad vi själva väljer med Pontus nu, när vill vi att han ska komma in i spel och vad tycker vi passar bäst. Han är aktuell för spel, ja.

Det väntas ett gäng grönvita supportrar som åker buss ner till Motala, ett trevligt tillskott som ger laget energi.

– Kul att vi är igång igen och att det kommer ner supportrar för att stöta oss. Det ska bli riktigt trevlig stämning i Motala och vi ska göra allt för att ta två poäng.

 

ELITSERIEN HERR | Omgång 22
IFK Motala – Västerås SK
Lördag 27 januari 14.00
LMT Arena

 

Följ matchen på Bandygrytan >>>
Se matchen på VLT >>>
Se matchen på Bandypuls >>>
Se matchen på Expressen >>>

Text: Dan Kiwii Persson
Foto: Tony Lif